De bergen achter Sotsji: Afl1 – Voorbij Sotsji

In de buurt van de stad Sotsji in het zuiden van Rusland starten binnenkort de Olympische Winterspelen. Maar waar liggen die bergen waar dit allemaal gebeurt? En wie wonen daar? Jelle Brandt Corstius gaat op zoek naar antwoorden. In de zesdelige documentaire-serie, De bergen achter Sotsji, reist Jelle door delen van de Kaukasus om het volk rondom Sotsji beter te leren kennen. Hij bezoekt afgelegen bergdorpen en ontmoet trotse volkeren met een sterke onafhankelijkheidswens. De reis begint, vanzelfsprekend, in Sotsji aan de Zwarte Zee, waar volop wordt gebouwd voor de Olympische Spelen.
Jelle verkent in deze eerste aflevering het achterland van Sotsji. Hier wonen de Tsjerkessen, een trots Kaukasisch volk met een tragische geschiedenis. Hij gaat langs bij een school waar leerlingen een taal moeten leren met 72 letters in het alfabet. Jelle praat met een paardenhouder en leert hoe het is om bij een stam te behoren. Hij spreekt met Syrische vluchtelingen die honderden jaren geleden uit Tsjerkessië zijn gevlucht. Komen zij nu thuis?

[sc name=npocredits2 programma=”De bergen achter Sotsji” externelink=”http://www.vpro.nl/grenzeloos/programmas/de-bergen-achter-sotsji.html” dag=”10″ maand=”10″ jaar=”2014″ internelink=”https://documentairenet.nl/tags/de-bergen-achter-sotsji-serie/” ]

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]
[sc name=Uitzendinggemist id=”VPWON_1204097″ ]
[tab:Trailer]
      
Geen trailer beschikbaar
      
[tab:END]
[divider/]