Big Men Trailer 2014

Een rondleiding in de wereld van Afrikaanse oliedeals. Olie creëert rijkdom wat hebzucht mee zich meebrengt en het moraal ondermijnt van mensen, bedrijven en landen. In de documentaire stelt regisseur Rachel Boynton de verhouding tussen de rijke kapitalistische wereld en de derde wereld aan de orde naar aanleiding van de vondst van een groot olieveld voor de kust van Ghana door de Texaanse oliemaatschappij Kosmos Energy.


[divider /]

[onethird]

Big Men Trailer 2014

[button14 linktarget=”_blank” url=”http://partnerprogramma.bol.com/click/click?p=1&s=41712&t=s&f=SBX&sec=video&st=Big%20Men&name=link%20algemeen%20Trailerspagina&subid=trailerpaginadocu” titel=”Koop deze docu”]
[button14 linktarget=”_self” url=”https://documentairenet.nl/category/trailers/” titel=”Meer Documentaire Trailers”]
[viceadd300x250]
[/onethird] [twothirds_last]

[inleidingnieuws] Een rondleiding in de wereld van Afrikaanse oliedeals. Olie creëert rijkdom wat hebzucht mee zich meebrengt en het moraal ondermijnt van mensen, bedrijven en landen. In de documentaire stelt regisseur Rachel Boynton de verhouding tussen de rijke kapitalistische wereld en de derde wereld aan de orde naar aanleiding van de vondst van een groot olieveld voor de kust van Ghana door de Texaanse oliemaatschappij Kosmos Energy. [/inleidingnieuws]

Tussen 2007 en 2011 volgde Rachel Boynton voor deze documentaire, die momenteel een 7.3 krijgt op IMDB, de werknemers van Kosmos Energy terwijl zij met hun zakenpartners het eerste commerciële olieveld in de geschiedenis van Ghana ontdekken en ontwikkelen voor exploitatie.

Wat staat Ghana te wachten nu er op een van de armste plekken van de wereld een enorme olieveld is gevonden is? Elk bedrijf, elke overheid wil het groot aanpakken en zijn winst pakken. Is er nog hoop voor Ghana, dat het zal kunnen profiteren van de olie die gevonden is? Of is het een kwestie van tijd dat Ghana is dezelfde situatie verzeild raakt als Nigeria?

[/twothirds_last]

[divider /]