Big River Man

Doordocunet

jan 29, 2012

Prijswinnende documentaire over Martin Schrel die in 66 dagen over de langste en meest dodelijke rivier ter wereld zwom, de Amazone.
In 66 dagen tijd en slechts uitgerust met een wetsuit zwom de Sloveense Martin Strel (54) als eerste de gehele loop van ’s werelds langste en gevaarlijkste rivier, de Amazone. Zijn strijd met verraderlijke stromingen, krokodillen en piranha’s, maar bovenal met zichzelf, is vastgelegd in de spectaculaire film Big River Man.
De documentaire laat zien hoe Strel over een afstand van 5268 kilometer gevaarlijke stromingen, al even gevaarlijke diersoorten en, last but not least, zijn hoge bloeddruk moet overwinnen. Martin wordt begeleid door een boot, die een stuk voor hem uit vaart om de weg te wijzen en voornamelijk krokodillen weg te jagen. Strel heeft naar eigen zeggen weinig last gehad van de beesten. ‘Ze zagen me als een gelijke en lieten me daarom met rust.’
Strel zwom per dag meer dan tachtig kilometer. Zijn beroepsgeheim: wijn. Daarmee doorstond hij de pijn. ‘Vergeet aspirines, geef me gewoon mijn wijn! Ik dronk doorgaans twee flessen per dag, maar in de film zie je me nooit dronken, haha!’ De documentaire maakt echter duidelijk dat het zwemavontuur niet altijd van een leien dakje ging. Zo kreeg Strel onderweg te maken met een enorme dip, waar hij bijna aan onder door ging.
Strel wilde met zijn zwemtocht aandacht vragen voor de natuurlijke omgeving van de Amazone, die ernstig wordt bedreigd door grootschalige houtkap. ‘Sommige mensen denken dat wereldvrede en een einde aan honger, armoede en ziektes onmogelijk zijn. Ik wilde bewijzen dat niets onmogelijk is.’

[divider/]
httpvh://www.youtube.com/watch?v=-_meUk335Ew

Door docunet

0 gedachte over “Big River Man”
  1. is dit geen hoax? ondanks de goede bedoelingen van de beste man, komt het me allemaal nogal ongeloofwaardig over. ook jammer dat-ie het geld van de sponsors vergokt heeft, alleen al voor zijn goedgelovige en dedicated zoon.

  2. Echt een van de beste dingen op de site waanzinig verhaal!!
    die man is echt een held jammer dat zoiets niet groot wordt opgepikt.
    die docu zit vol met prachtige sympele symboliek over hun weirde situatie echt een must see.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *