Bitcoin – Bankers' Worst Fear

De meesten, inclusief ikzelf, gingen er van uit dat de Bitcoin rage maar van korte duur zou zijn. Niks is minder waar, en de afgelopen weken zijn er zelfs in Canada de eerste bitcoin pinautomaten geplaatst. De documentaire ‘Bitcoin – Bankers’ Worst Fear’ laat zien dat banken en regeringen minder blij zijn met de opkomst van Bitcoin, De centrale bank in Thailand heeft Bitcoin-betalingsverkeer zelfs al als illegaal verklaard.
De belangrijkste reden dat banken en regeringen bang zijn voor Bitcoin is dat door de peer-to-peertopologie van Bitcoin en het ontbreken van centrale administratie het praktisch onmogelijk is voor een overheid, of ieder ander, om de waarde van Bitcoins te manipuleren of meer inflatie te induceren dan er van tevoren is vastgelegd.
Maar wat is, of zijn Bitcoin(s) nou eigenlijk? Bitcoins, afgekort BTC, kunnen worden opgeslagen op een personal computer in de vorm van het wallet bestand of worden beheerd door een derde partij, een portemonneedienst. In beide gevallen kan het geld naar een ander persoon worden verzonden via het internet door iedereen met een Bitcoinadres.
Dit elektronische geld maakt gebruik van een database verspreid over knooppunten van een peer-to-peer-netwerk om transacties te journaliseren, en maakt gebruik van cryptografie om te voorzien in de nodige beveiliging, zoals dat Bitcoins alleen kunnen worden uitgegeven door de persoon die er eigenaar van is, en nooit meer dan één keer uitgegeven kan worden door die eigenaar.
De Bitcoin dient virtueel “gedolven” te worden. Elke dag wordt er een bepaalde hoeveelheid vrijgegeven aan mensen die de Bitcoin delven (‘mining’). Dit wordt gedaan door het inzetten van de rekenkracht van computers. Er zijn inmiddels diverse groepen actief op internet waar mensen samen kunnen zoeken naar het elektronische geld, door alle gezamenlijke rekenkracht van de computers in te zetten tijdens het delven, de zogeheten ‘mining pools’.

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]
httpvh://www.youtube.com/watch?v=T_hBhymFfm8
[tab:Trailer]
      
Geen trailer beschikbaar
[tab:END]

[divider/]