De documentaire “Blood and Oil: The Middle East in World War I” uit 2010 belicht de westerse hebzucht en politieke intriges die aan de basis lagen van de vele hedendaagse oorlogen, staatsgrepen en opstanden in het Midden-Oosten. Landen als Palestina, Libanon, Syrië, Jordanië, Irak en het huidige Turkije werden geschapen toen de de Britten en Fransen hun overwinningen verdeelden na de overwinning in de Eerste Wereldoorlog.
Het Ottomaanse Rijk werd bijvoorbeeld bezet door Engeland en Frankrijk, alleen Turkije wist dank zij Mustafa Kemal Atatürk de dans te ontspringen. Honderd jaar later is er nog altijd geen vrede in het Midden Oosten.
De documentaire die geschreven en geproduceerd is door Marty Callaghan volgt het conflict vanaf het begin dat het Ottomaanse Rijk deel ging nemen aan de Eerste Wereldoorlog in oktober 1914 tot de geallieerde overwinning en de verklaring van de nieuwe Turkse Republiek in 1923, en de vijandelijkheden die de regio sinds hebben geteisterd.
Or

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]
httpvh://www.youtube.com/watch?v=jP0evPEsc30
[tab:Trailer]
httpvh://www.youtube.com/watch?v=ANJLfN2rATQ

Blood and Oil – The Middle East in World War I exposes Western greed and political intrigue laying the foundation for wars, coups, revolts, oppressive dictators and military interventions in today’s Middle East. Palestine, Lebanon, Syria, Jordan, Iraq, modern Turkey and other hot spots are born as the British and French divide the “fruits of victory” in World War I.

[tab:END]

[divider/]

No Comments

 1. Sander Tamsolak

  Wat een verdraaide waarheid.
  De overwinnaar schrijft geschiedenis.
  Om een lang verhaal kort te maken.
  Bankers en zionisten wo1 en alle oorlogen erna zijn begonnen.Onder het zionisme het atheisme en cristendom is te vinden.Het communisme,nazisme,turkse rijkse en alle dictators in het midden oosten ontstaan zijn door deze lui.
  En al die figuren waren FREEMAISONS.
  Zie hun handgebaar in hun hemd.
  Ook napoleon was een freemaison.En churchil.
  Zelfs ata turk was een freemaison.
  Waar het destijds om ging was dat de sultan palastina/jeruzalem niet wild everkopen aan theodore herzl.
  En zo hebben zionisten saoudie arabische emirs omgekocht die vanuit binnen uit het ottomaanse rijk aanvoel.
  Ook de rol van de armeense koerden niet verteld word.Die vochten ook al vanaf 1880 vanuit oost turkije het ottomaanse rijk aan.
  De russen,fransen, en britten vochten in wo1 aan 2 zijde’s.
  In europa tegen duitsland en in het midden oosten tegen de ottomanen
  In 1909 het ottomaanse rijk was verslagen.Alleen nog wat landen de strijd doorvochten,maar wat geen kans had.Ze ottomanen werden de reus op lemen voeten genoemd door de corruptie en verzwakking van al die oorlogen voorheen.
  In 1916 de fransen en russen gingen muiten omdat ze geen munitie en voedsel meer hadden.
  Duitsland bood een vredesverdrag aan aan de britten,maar zionisten uit duitsland reisde naar engeland om dat verdrag af te wijzen.
  Dit is een belangrijk detail,omdat jeruzalem al in handen was van de britten.
  De zionisten zeiden dat engeland die oorlog kon winnen met behulp van amerika./Maar op 1 voorwaarde.
  Dat jeruzalem van de zionisten zou worden.
  En zo werd de oorlog voortgezet en de amerikanen erbij gehaald die de oorlog wonnen.
  In 1917 de balfour declaratie is opgezet.
  In turkije de young turks (nationalisten) met ata turk (crypto-jood en freemasion) het kalifaat verbood in 1923 en de staat turkije creeerd een turkije hervormde naar westers model.
  Deze docu doet suggereren dat ata turk een vijand was,terwijl het is opgezet door zionisten.
  Het zionisme misbruikte alle landen die voor hen de hete kastanjes uit het vuur haalde.
  Zie bv later de aanslag op het king david hotel en de britten zich terug trokken uit palastina waardoor israel een feit werd.
  Israel werd het voorbeeld wat turkije was.
  Nationalistisch en seculair,En hervormd naar westers model.
  NWO model.
  De olie was later belangrijk geworden,omdat de amerikanen (bankers) de olie wilde verkopen in dollars wat hen een monoply gaf op de olieverkoop en feitelijk gratis boodschappen konden doen.
  Dat is ook waar alle oorlogen vandaag de dag om draaien in het midden oosten en afrika.
  Om het behoud van de petro dollar.Als landen hun olie gaan verkopen in goud,of andere valuta,de dollar ineen stort.En een hyperinflatie veroorzaakt.
  Amerika is feitelijk falliet,net zoals europa dat is.
  Amerika heeft vandaagde dag ruim 23 BILJOEN dollar staatsschuld.
  Europa ruim 11 biljoen of meer.Alleen al nederland heeft ruim 465 miljard staatschuld en europa kent ca 22 lidstaten die ook allemaal ruim 500 miljard staatschuld hebben.
  Het leuke ervan is dat nu azie en zuid amerika opgebouwd worden, met hun lage loonarbeiders en zij nu economisch voor de wind gaat en daar exact hetzelfde zal gebeuren wat amerika en europa is overkomen.
  Bankers eten van 2 walletjes.En winnen altijd.een win/win situatie.
  Europa en amerika geprivatiseerd is.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *