Paco: The Poor Man's Drug in Buenos Aires

Als Vice ergens goed in is dan is het wel het overal ter wereld opsporen van de meest gore en verslavende soorten straat drugs. Liet Vice ons eerder al in de documentaire ‘Sisa: De cocaïne van de armen‘ zien wat voor vieze drugs Sisa was, dit keer gaat het over de Argentijnse drugs Paco wat gemaakt is van restafval van cocabladeren en wordt door de meeste Argentijnen gezien als de verslavendste en gevaarlijkste drugs die erger is dan heroïne of crack.

Hugo Ropero zat in zijn geparkeerde auto, met zijn ogen gefixeerd op de achteruitkijkspiegel. Hij staarde naar zijn waterige ogen en grijze, lusteloze huid. Het was een jaar geleden dat hij was begonnen met het roken van paco en hij herkende zichzelf niet meer.

In de documentaire laat Vice ons zien dat Paco naast resten cocaïne vooral bestaat uit rattengif, kerosine en verscheidene industriële oplosmiddelen. De effecten van een shot duren van vijf tot tien minuten, maar het ‘hoogtepunt’ van paco duurt slechts enkele seconden. Dit in combinatie met het feit dat na het gebruik van paco je spieren verkrampen, je lichaam om meer schreeuwt en je zwaar depressief wordt is het geen verassingen dat een drugs als paco ontzettend verslavend werkt

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]
httpvh://www.youtube.com/watch?v=KXdh00GdS88
[tab:Trailer]
[sc name=geentrailer]

[tab:END]

[divider/]