Boksen op Zuid. Aflevering 3. Jalal

Boksen op Zuid is een vierdelige documentaireserie van Roy Dames (onder andere bekend van Foute Vrienden, De Meiden van de Keileweg en de Sekspolitie) en Wouter Scheepstra over de (on)mogelijkheden om het leefklimaat in Rotterdam-Zuid te veranderen.
Qua omvang is Rotterdam-Zuid het grootste achterstandsgebied van Nederland, daar is iedereen het over eens. ‘Op Zuid’, zoals Rotterdammers zeggen, is een groot deel van de woningen te klein, heeft een kwart van de huishoudens een uitkering en verlaat een op de vier jongeren zijn school zonder diploma.
Het Nationaal Programma Rotterdam-Zuid onder leiding van Marco Pastors moet uitkomst bieden. In dit ‘unieke plan’ werken het Rijk, de gemeente Rotterdam, woningcorporaties, het bedrijfsleven en het onderwijs samen. Het doel: Zuid in twintig jaar op hetzelfde niveau krijgen als andere grote steden in Nederland en de rest van Rotterdam.
In deze derde aflevering volgen we de vijftienjarige Jalal die overdag naar de (inmiddels bij iedereen wel bekende) ibn Ghaldoun school gaat. Zijn echte passie is boksen, en Jalal wil dan ook later prof bokser worden.

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]
[vpro-gemist id=”NPS_1232161″]
[tab:Versie2]
[sc name=Uitzendinggemist id=”NPS_1232161″ ]
[tab:Trailer]
      
Geen trailer beschikbaar
      
[tab:END]
[divider/]