Brandpunt Reporter – Hoe Volkert van der Graaf doelbewust voorwaarde proeftijd overtrad

Volkert van der Graaf, de moordenaar van Pim Fortuyn, heeft doelbewust een voorwaarde van zijn voorwaardelijke invrijheidstelling geschonden. Dat blijkt uit opnames met verborgen camera die gisteravond werden getoond in het tv-programma Brandpunt-Reporter van KRO-NCRV. Van der Graaf riskeert nu dat hij alsnog de resterende zes jaar gevangenisstraf geheel of gedeeltelijk moet uitzitten.
In de documentaire van Brandpunt Reporter is te zien hoe Volkert van der Graaf zegt dat hij de foto’s die de Telegraaf publiceerde zelf in scène heeft gezet. Daarmee overtreedt hij doelbewust een voorwaarde van zijn voorwaardelijke invrijheidstelling. Daarnaast blijkt uit de documentaire dat Volkert van der Graaf zijn resocialisatie tegenwerkt. Hij vertelt “misbruik te kunnen maken” van de soepele opstelling van uitkeringsinstantie UWV in zijn woonplaats Apeldoorn, die geen haast maakt met een re-integratietraject. Hij zegt niet te willen werken “omdat je dan niet meer gratis kan procederen”.
Door middel van een kort geding tegen KRO-NCRV trachte Volkert van der Graaf nog te voorkomen dat de beelden uitgezonden zouden worden, maar de rechtbank van Amsterdam wees die eis op de dag van de uitzending af. De vraag is nu, moet Volkert van der Graaf weer terug de bak in?

[sc name=npocredits2 programma=”Brandpunt Reporter” externelink=”http://reporter.incontxt.nl/” dag=”20″ maand=”09″ jaar=”2015″ internelink=”https://documentairenet.nl/omroep/brandpunt-reporter/” ]

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]
[sc name=Uitzendinggemist id=”KN_1673037″ ]
[tab:Trailer]
[sc name=geentrailer]

[tab:END]
[divider/]