Curt, de vrolijkste surfer van Californië

Curt Harper uit Santa Fe heeft autisme. En een passie voor surfen (en ook een beetje voor treinen en het televisieprogramma Cops). Maar die laatste twee passies zijn niet zo belangrijk als de eerste. Want surfen, dat maakt hem echt gelukkig.
Brendan Hearne maakte een documentaire over Harper met de simpele titel ‘Curt’. Al dertig jaar is Harper een fenomeen op de Californische stranden. Hij gaat met kinderen surfen als hun ouders geen tijd hebben. En indirect is hij daarmee een belangrijke schakel in de ontwikkeling van jong talent. Zo schopte één van de jongetjes, Dane Reynolds, het bijvoorbeeld tot een profcarrière.
De documentaire schetst een hartverwarmend beeld van het leven van Harper die, volgens één van de ouders van zijn surfvrienden, ,,a 14 year old boy in the body of a 40 year old man” is. Maar de mooiste ontboezeming in de documentaire komt van Harpers moeder. Ze maakte zich zorgen over haar zoon, zou hij ooit een gelukkig leven leiden? Ja, weet ze nu. De surfers zijn zijn familie.

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]
httpvh://vimeo.com/132114344
[tab:Trailer]
httpvh://vimeo.com/128289073
[tab:END]

[divider/]