Bureau Warmoesstraat

Bureau Warmoesstraat – Hill Street Blues aan de Amstel is een tweedelige documentaire van het programma Andere Tijden. Terwijl de ratten door het gebouw liepen, kregen de dienders van het bekendste politiebureau van Nederland, bureau Warmoesstraat, in de jaren ’70 te maken met toenemende drugshandel en gokkende chinezen. Hill Street Blues aan de Amstel.
Bureau Warmoesstraat, midden in het Amsterdamse wallengebied, zeker in de jaren zeventig de meest criminele vierkante kilometer van Nederland. Drugs, prostitutie en gokken, het was er allemaal te vinden. Met de opkomst van de heroïne veranderde echter het beeld van de ‘oude gezellige’ penosebuurt in een harde criminele wereld, compleet met corruptie en afrekeningen.
Hill Street Blues is een televisieserie die in de Verenigde Staten in 1981 bij NBC voor het eerst werd uitgezonden. Deze serie was vooral vernieuwen omdat het een meer realistisch beeld gaf van het politiewerk. Het was voor het eerst dat een politiekorps niet werd neergezet als een stel superagenten in snelle auto’s, maar als normale down-to-earth mensen die hard moesten werken onder zware omstandigheden.

[divider/]
[tab:Deel 1] 
[vpro-gemist id=”NPS_1173523″]
[tab:Deel 2]
[vpro-gemist id=”NPS_1173525″]
[tab:Trailer]
httpvh://www.youtube.com/watch?v=U-k9AHRVQvA
[tab:END]
[divider/]