The Condemned

Midden in Rusland, in een bos groter dan Duitsland, op zeven uur rijden van de dichtstbijzijnde stad, ligt Federale Strafkolonie nr. 56. In deze maximum-security gevangenis zitten 260 levensgevaarlijke Russische moordenaars gevangen. In deze indrukwekkende documentaire wisten Nick Read en Mark Franchetti na eindeloos onderhandelen toestemming te krijgen om binnen de muren van de gevangenis te filmen en te praten met de gevangenen.
In de zwaarste afdeling zitten de gevangenen 23 uur per dag alleen in hun kale cel van vijf vierkante meter, met slechts 1 uurtje luchten per dag. Op een andere afdeling wonen groepen mannen in een meer huiselijke situatie. Daar is niet de afzondering, maar de onderlinge pikorde de grootste uitdaging. In meer dan openhartige interviews vertellen de mannen over hun misdaad en straf. Ook de gevangenisdirecteur komt aan het woord. Ook hij is al zesentwintig jaar tot deze godverlaten plek veroordeeld, zij het niet door een straf, maar door een contract.


[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]
httpvh://www.youtube.com/watch?v=Ex6qxctgSj8
[tab:Versie2]
[sc name=Uitzendinggemist id=”VPWON_1213533″ ]
[tab:Trailer]
httpvh://www.youtube.com/watch?v=Ld76NTEN8Ks

In the heart of Russia, in a forest larger than Germany, where winter temperatures drop to -40 degrees, 7 hours from the nearest city, lies a prison like no other. Home to 260 men, responsible for nearly 800 murders, Penal Colony 56 is unique: a prison exclusively for killers.

The Condemned (2013), over de Russische strafkolonie nr. 56
[tab:END]
[divider/]