Crossing Mexico's Other Border

Amerika is nog steeds voor velen het beloofde land, vaak wordt gedacht dat de vele immigranten uit het aangrenzende land Mexico komen, echter komt een groot percentage uit landen uit Centraal Amerika. Juist voor deze immigranten is het vaak een zware reis, ze worden gedwongen om te vechten tegen drugskartels, corrupte politieagenten, en mensenhandelaars, dat alles voor ze nog maar in de buurt zijn van de Amerikaanse Grens.
Velen immigranten reizen eerst via de Suchiate rivier naar Mexico op van schroot gemaakte vlotten. Daarna moeten ze zich beschermen tegen de corrupte Mexicaanse politie, drugskartels zoals de beruchte Zetas, en zelfs collega-migranten.Velen reizen vervolgens te voet verder, enkele met iets meer geld per openbaar vervoer en andere rijden op de top van ‘het beest’, de goederentreinen die vanuit het zuiden naar het noorden van Mexico rijden. De meerderheid van de immigranten zijn jonge mannen, een klein percentage van hen zijn vrouwen die het onderweg nog veel zwaarder hebben gezien de kans op verkrachting erg groot is, sommige van deze vrouwen komen zelfs nooit in Amerika aan en belanden in de prostitutie.
Vice volgde Yoana, een jong meisje uit Guatemala die in het kleine stadje Huixtla, Chiapas werkt als prostituee om geld te verdienen om haar twee zoontjes te helpen. Vice ging op pad met een speciale eenheid die verantwoordelijk is voor de bescherming van de immigranten als ze door Chiapas reizen. Vervolgens springen ze aan boord van ‘het beest’ met meer dan 400 andere immigranten die van Arriaga naar Ixtepec, Oaxaca reizen en proberen ze de ontberingen waar deze mensen door heen gaan, en de reden waarom ze hun huizen in de eerste plaats hebben verlaten te begrijpen.

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]
httpvh://www.youtube.com/watch?v=GzEUHF1KPY8
[tab:Trailer]
      
Geen trailer beschikbaar
[tab:END]

[divider/]