Burden of Peace

Als er één documentaire is waarvan ik hoop dat die gerealiseerd wordt is het wel Burden of Peace. De documentaire vertelt het indrukwekkende verhaal van Claudia Paz y Paz, de eerste vrouw aan het hoofd van het OM in Guatemala die de strijd aanbindt met drugsbendes, corruptie en straffeloosheid.


[divider /]

[onethird]

The Mask You Live In trailer 2014

[button14 linktarget=”_self” url=”https://documentairenet.nl/category/trailers/” titel=”Meer Documentaire Trailers”]
[viceadd300x250]
[/onethird] [twothirds_last]

[inleidingnieuws] Als er één documentaire is waarvan ik hoop dat die gerealiseerd wordt is het wel Burden of Peace. De documentaire vertelt het indrukwekkende verhaal van Claudia Paz y Paz, de eerste vrouw aan het hoofd van het OM in Guatemala die de strijd aanbindt met drugsbendes, corruptie en straffeloosheid. [/inleidingnieuws]

Guatemala is een land land dat jarenlang geteisterd werd door een verwoestende burgeroorlog, waarbij ruim 100.000 Maya indianen systematisch zijn uitgemoord, is tot op de dag van vandaag een van de meest gewelddadige landen ter wereld.

Claudia bindt de strijd aan met corruptie, drugsbendes en straffeloosheid en doet wat iedereen tot dan toe voor onmogelijk had gehouden: zij laat oud-dictator Efrain Rios Montt voorkomen en de rechtbank veroordeelt hem voor genocide. Met de veroordeling schrijft Paz y Paz wereldgeschiedenis, het is de eerste veroordeling van een oud-president voor genocide in een nationale rechtbank. Tevens weet ze het aantal onopgeloste moorden terug te dringen van 99% naar 70%.

Burden of Peace trailer Dutch3

Ondanks dat voor de documentaire al heel veel gefilmd is er nog genoeg te doen voordat de documentaire te bekijken is. Door middel van een crowdfunding project hopen de regisseurs Joey Boink & Sander Wirken de documentaire af te monteren en de documentaire voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk te kunnen maken. Wil je helpen, bezoek dan de Cinecrowd pagina.

[/twothirds_last]

[divider /]