Football's Greatest: Dennis Bergkamp

Dennis Bergkamp, hij zal voor mij altijd de voetballer blijven die één van de mooiste goals ooit scoorde. Op het WK 1998 in Frankrijk scoorde hij één van zijn allermooiste en belangrijkste goals, de 2-1 in de slotseconden van de kwartfinale tegen Argentinië. Bergkamp nam in de lucht een dieptepass aan van Frank de Boer, kapte de bal langs de Argentijnse verdediger Ayala en schoot de bal met buitenkant rechts over de Argentijnse doelman Carlos Roa.
Bergkamp kwam tijdens zijn carrière op clubniveau uit voor Ajax, Internazionale en Arsenal FC. Het meeste succes behaalde hij als speler van AFC Ajax en Arsenal FC. Ook speelde hij in totaal 79 keer voor het Nederlands elftal, waarin hij in totaal 37 keer tot scoren kwam. Dennis Bergkamp speelde veelal als schaduwspits en maakte vaak wonderschone doelpunten.
Hij is door Pelé opgenomen in de FIFA 100, een lijst van de beste 125 voetballers aller tijden. Tevens is hij – als enige Nederlander – opgenomen in de English Football Hall of Fame en is hij tweemaal als derde geëindigd in de Wereldvoetballer van het jaar-verkiezing van de FIFA.
In deze documentaire uit de serie ‘Football’s Greatest’ zien we hoe de carriere van Dennis Berkamp verliep. Natuurlijk zijn in de documentaire ook veel interviews te zien met (oud) spelers en trainers als Frank Rijkaard, Frank de Boer, Sol Campbell en Arsène Wenger.

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]
httpvh://www.youtube.com/watch?v=rxUts7gAWGQ
[tab:Trailer]
[sc name=geentrailer]

[tab:END]

[divider/]