Crowdfunding financieert documentaire over voetbal in China

Het Nederlands Elftal speelt in juni 2013 een oefenwedstrijd tegen China. Maar hoe kan het dat we zo weinig weten van het Chinese voetbal? Er gebeurt ontzettend veel in de Chinese voetbalwereld, sterren als Drogba, Anelka en Barrios spelen er. Nederlandse beroemdheden als Arie Haan, Henk ten Cate en Stan Valckx, maar ook talenten als Sjoerd Ars, ze hebben allen een band met de Chinese voetbalcompetitie. Het perfecte moment om de rest van de wereld een inkijkje te geven in het Chinese voetbal, aldus de makers, Roel Sprangers, David Lingerak, Michiel Roosjen en Twan Roubroeks.

[two]
Het Nederlands Elftal speelt in juni 2013 een oefenwedstrijd tegen China. Maar hoe kan het dat we zo weinig weten van het Chinese voetbal? Er gebeurt ontzettend veel in de Chinese voetbalwereld, sterren als Drogba, Anelka en Barrios spelen er. Nederlandse beroemdheden als Arie Haan, Henk ten Cate en Stan Valckx, maar ook talenten als Sjoerd Ars, ze hebben allen een band met de Chinese voetbalcompetitie.

Achter deze ontwikkelingen schuilt het verhaal van een ongelijke maatschappij, sportieve uitdagingen en zelfs de invloed van de nieuwe Chinese president op de recente investeringen in de Chinese voetbalwereld. Het perfecte moment om de rest van de wereld een inkijkje te geven in het Chinese voetbal, aldus de makers, Roel Sprangers, David Lingerak, Michiel Roosjen en Twan Roubroeks, die hier op de foto rechts te zien zijn met voormalig Chinees bondcoach Arie Haan.

[/two]
[two_last]


— Arie Haan, voormalig hoofdcoach Chinees nationaal voetbalelftal, Beijing, China.

[/two_last]
 
[two]

Waar gaat de film over?

De documentaire 11 out of 1.3 billion schetst het verrassende beeld van een voetbalnatie in opkomst. Hoe is de situatie, wat zijn de ambities? Is het aankopen van talent voldoende om succes the behalen, hoe zit het met de omkoopschandalen uit het verleden en wat denken de 1,3 miljard supporters ervan? Waarom faalde het land voortdurend in zijn ambities en zijn de nieuwe doelen realistisch? De documentaire is zowel informatief als vermakelijk. Er zijn interviews te zien met topspelers en topcoaches, maar ook met fans en jeugdspelers die ervan dromen een grote ster te worden. De interviews zijn slechts een onderdeel van de film; er is veel voetbalactie te zien met daarnaast aansprekende scènes die de huidige stand van het Chinese voetbal belichten.

[/two]
[two_last]

Waarom hebben is er steun nodig?

Het is de droom van de makers om de documentaire vóór juni 2013 af te hebben, wanneer het Nederlands elftal tegen China speelt. Achter deze documentaire schuilt geen winstoogmerk, maar een enorme passie voor China en een fascinatie voor de maatschappelijke en sportieve ontwikkelingen in het land die zij graag aan de rest van de wereld willen laten zien.

Van 21 november tot 21 december kan iedereen de film 11 out of 1.3 billion: Football in China steunen in ruil voor ‘beloningen’ in de vorm van DVDs, Chinese voetbalshirts en China workshops voor bedrijven. Het project kan ondersteund worden via www.crowdfunded.nl/project/football-in-china
[/two_last]


[clear]

Trailer