De bergen achter Sotsji: Afl3 – De wandelende grens

In de buurt van de stad Sotsji in het zuiden van Rusland starten binnenkort de Olympische Winterspelen. Maar waar liggen die bergen waar dit allemaal gebeurt? En wie wonen daar? Jelle Brandt Corstius gaat op zoek naar antwoorden. In de zesdelige documentaire-serie, De bergen achter Sotsji, reist Jelle door delen van de Kaukasus om het volk rondom Sotsji beter te leren kennen. Hij bezoekt afgelegen bergdorpen en ontmoet trotse volkeren met een sterke onafhankelijkheidswens. De reis begint, vanzelfsprekend, in Sotsji aan de Zwarte Zee, waar volop wordt gebouwd voor de Olympische Spelen.
We zijn in Georgië en kijken naar de gespannen relatie tussen dit land en Rusland. Rusland probeert stukje bij beetje land af te pakken van Georgië. In 2008 is dat gelukt met een oorlog. We gaan langs bij buren die door prikkeldraad van elkaar zijn gescheiden. Op bezoek bij de Chevsoeren – die traditiegetrouw de grenzen van Georgië bewaken – zien we hoe de Russen langzaam maar zeker hun grensposten opschuiven.

[sc name=npocredits2 programma=”De bergen achter Sotsji” externelink=”http://www.vpro.nl/grenzeloos/programmas/de-bergen-achter-sotsji.html” dag=”09″ maand=”02″ jaar=”2014″ internelink=”https://documentairenet.nl/tags/de-bergen-achter-sotsji-serie/” ]

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]
[sc name=Uitzendinggemist id=”VPWON_1204099″ ]
[tab:Trailer]
      
Geen trailer beschikbaar
      
[tab:END]
[divider/]