De bergen achter Sotsji: Afl4 – Het land dat niet mag bestaan

In de buurt van de stad Sotsji in het zuiden van Rusland starten binnenkort de Olympische Winterspelen. Maar waar liggen die bergen waar dit allemaal gebeurt? En wie wonen daar? Jelle Brandt Corstius gaat op zoek naar antwoorden. In de zesdelige documentaire-serie, De bergen achter Sotsji, reist Jelle door delen van de Kaukasus om het volk rondom Sotsji beter te leren kennen. Hij bezoekt afgelegen bergdorpen en ontmoet trotse volkeren met een sterke onafhankelijkheidswens. De reis begint, vanzelfsprekend, in Sotsji aan de Zwarte Zee, waar volop wordt gebouwd voor de Olympische Spelen.
aflevering 4. In het noorden van Georgië, in de Pankisi-vallei, wonen Tsjetsjenen. Zij zijn gevlucht tijdens de Tsjetsjeense oorlog, aan de andere kant van de grens in Rusland. Nu zijn zij een volk zonder land. Om het drama te vergroten zijn alle Tsjetsjenen al eens gedeporteerd, in 1944. We spreken overlevenden van de deportatie. Sommige jongeren radicaliseren, gaan naar Syrië of blazen zich op in Rusland. Anderen proberen juist vast te houden aan Tsjetsjeense tradities en dromen nog steeds van onafhankelijkheid.

[sc name=npocredits2 programma=”De bergen achter Sotsji” externelink=”http://www.vpro.nl/grenzeloos/programmas/de-bergen-achter-sotsji.html” dag=”23″ maand=”02″ jaar=”2014″ internelink=”https://documentairenet.nl/tags/de-bergen-achter-sotsji-serie/” ]

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]
[sc name=Uitzendinggemist id=”VPWON_1204100″ ]
[tab:Trailer]
      
Geen trailer beschikbaar
      
[tab:END]
[divider/]