De bezem door de wallen, deel 3 – Liever kwijt dan rijk

In dit derde en laatste deel van het drieluik, de bezem door de wallen ontmoeten we we Jan Otten, de ongekroonde koning van de Wallen. hij is eigenaar van het beroemde sekstheater Casa Rosso, de Bananenbar, een seksmuseum, verschillende sekswinkels en peepshows. Otten geeft Frans Bromet een rondleiding door zijn Wallenimperium, van het ‘ruikgedeelte’ vlak bij het podium van Casa Rosso tot de dildo’s in zijn sekswinkel. Elke avond staat Jan zelf nog aan de kassa van de Casa Rosso.
Het landelijk bureau Bibob, dat op verzoek van de gemeente onderzoek doet naar de integriteit van Otten, concludeert dat de seksexploitant ‘mogelijk betrokken zou zijn bij criminele zaken als witwassen’. De gemeente is van plan Otten daarom zijn vergunning af te nemen.
Ook Marcel Kaatee staat op het punt zijn vergunningen voor zijn twee gokhallen te verliezen. Door zijn contacten met Willem Holleeder kan de gemeente hem via de Bibob-procedure uit de Molensteeg weren. Zijn vrouw Priscilla heeft net een kunstgalerietje geopend naast zijn gokhal. Ze hoopt dat de gemeente haar nieuwe initiatief zal steunen.
Horecaondernemer Michiel Kleis is verre van ‘criminogeen’. Zijn plannen voor hoogwaardige horeca op het Oudekerksplein krijgen alle steun van de gemeente. Lodewijk Asscher opent staande op de bar zijn chique restaurant.
Intussen wachten Joop en Ronny, eigenaren van prostitutiepanden rondom het Oudekerskplein, nog steeds op een goed bod van de gemeente op hun panden. Maar door de economische crisis lijkt het erop dat het geld van de gemeente en woningcorporatie op is en komt er stilletjes een einde aan de plannen van de gemeente om de buurt op te schonen.

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]
[sc name=Uitzendinggemist id=”NCRV_1513833″ ]
[tab:Trailer]
      
Geen trailer beschikbaar
      
[tab:END]
[divider/]