De Hokjesman 6. Het Korps Mariniers

De Koninklijke Marine is het oudste krijgsmachtonderdeel van Nederland: het Commando Zeestrijdkrachten. Daar waar het land ophoudt en de amfibische dienst begint.
Michael Schaap gaat op onderzoek in de stoere wereld van de mariniers, die stuk voor stuk uit fysieke en mentale sterke mannen bestaat (want vrouwen zijn er niet), met een ongekende niet lullen maar doen – mentaliteit en waar altijd een sterk gevoel van verantwoordelijkheid heerst, zelfs als het bier op tafel komt.. Maar pas op met je woorden. Dit zijn mannen die hun grenzen opzoeken. Niet in de laatste plaats in de gevechtslinie.
Gefascineerd door de heersende hokjesgeest gaat programmamaker Michael Schaap op veldonderzoek binnen de leefwereld van aansprekende Nederlandse subculturen. Hoe verhouden mensen binnen een hechte gemeenschap zich tot elkaar en hoe staan zij ten opzichte van buitenstaanders? Wat wordt als afwijkend gedrag gezien? Wat is er nodig om uit de groep te stappen of te worden gestoten? Met een knipoog naar de klassieke volkenkundige, gestoken in driedelig pak met strik, ontleedt de Hokjesman de mens als groepsdier.

Deze documetaire van De Hokjesman werd oorspronkelijk uitgezonden op 14-02-2013. Meer Documentaires van De Hokjesman kunt u hier vinden..

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]
[vpro-gemist id=”VPWON_1166753″]
[tab:Mirror]
[npodocplayer id=”VPWON_1166753″]
[tab:Trailer]
[sc name=geentrailer]
[tab:END]
[divider/]