Eerder dit jaar plaatsten we al een korte documentaire van Vice en Intel over de vele mogelijkheden die 3D printen heeft. Deze week kwam Vice (Motherboard) met een geheel eigen documentaire over dit onderwerp. Dit keer gaan ze op bezoek bij de 25- jarige rechtenstudent Cody R. Wilson uit Texas, Amerika. Cody wordt momenteel gezien als een van de gevaarlijkste personen ter wereld omdat hij er in geslaagd is om semi-automatische wapens te maken met zijn 3D printer. Daarnaast pleit hij ook nog eens voor de ‘open source’ productie van vuurwapens, zowel voor als tegenstanders wapens zien hem dan ook als een zeer controversieel persoon.
In de documentaire zien we onder andere hoe Cody met gemak van verschillende geprinte onderdelen een kopie van een AR-15 in elkaar zet.. Voor degene die de AR-15 niet kennen, dit is de civiele versie van de welbekende militaire M-16 en is vooral het laatste jaar erg controversieel door dat deze ook erg geliefd is bij types als James Holmes die verdacht wordt van de schietpartij in een bioscoop in Aurora (Colorado) waarbij 12 doden en tientallen gewonden vielen. Dit is het verhaal van hoe een technologie zo snel evolueert dat het Amerikaanse rechtssysteem wordt gedwongen tot een inhaalrace die zijn weerga niet kent.

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]
httpvh://youtu.be/DconsfGsXyA
[tab:Trailer]
httpv://www.youtube.com/watch?v=nkXG1nsh-FA
[tab:END]

[divider/]

No Comments

 1. paasaars

  Wat gaan die grappen stinken in de toekomst….je weet wel, met je hol op de scanner gaan zitten bijvoorbeeld ;+)
  Verders veelbelovend, wereldveranderend en uiteindelijk geldoverbodigmakend…maar hoe zit het met de kwaliteit van de drivers…hoop niet dat HP een vinger in de pap krijgt. Maar goed, print wel een nieuw kapsel zonder kale plekken en/of grijze plukken 😉

 2. @paasaars,
  zo te lezen heb je al aardig wat bier geprint.

 3. Piece of writing writing is also a excitement, if you be familiar with then you can write
  otherwise it is complex to write.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *