De Jeugd van Tegenwoordig: De Formule

Persoonlijk vind ik het maar overgehypte muziek, het was erg origineel in het begin, het klinkt altijd wel aardig, maar om nou te zeggen dat het echt goede muziek is..?? Dat neemt niet weg dat De Jeugd van Tegenwoordig één van de populairste hiphopformaties is van de afgelopen jaren. In aanloop naar hun vierde CD ‘Ja Natúúrlijk’ volgt regisseur Paula van den Elsen Nederlands populairste hiphopformatie, De Jeugd van Tegenwoordig. De documentaire toont De Jeugd in de studio bij de opnames onder leiding van Bas Bron, op weg naar concerten en achter de schermen en laat zien hoe de totaal verschillende types met elkaar omgaan en hoe zij elkaar aanvullen.
Verder komt de geschiedenis van De Jeugd Van Tegenwoordig voorbij, van de eerste hit Watskeburt?! tot de bizarre verhalen over het ontstaan van de band, die Willie Wartaal, Vjeze Fur en Faberyayo in de begintijd verzonnen.
Muziekjournalisten en collega’s uit de muziek en literatuur, zoals Extince, Sef en Ivo Victoria, spreken hun bewondering uit voor wat De Jeugd Van Tegenwoordig doet. Zo stelt Herman Brusselmans in de film: “Ik ben geen fan van de Nazi’s, maar ze hebben wel mooie uniformen. Zo ben ik ook geen fan van hiphop, maar wel fan van De Jeugd van Tegenwoordig.”

 
[sc name=Uitzendingemistcredits programma=”3doc” externelink=”http://www.vpro.nl/pers/titels/3doc.html” dag=”16″ maand=”11″ internelink=”https://documentairenet.nl/omroep/3doc/” ]

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]
[sc name=Uitzendinggemist id=”VPWON_1198541″ ]
[tab:Trailer]
httpvh://www.youtube.com/watch?v=m30rZSTHkws
[tab:END]
[divider/]