Wij Jagen

Wij jagen is een korte documentaire dat het authentieke verhaal vertelt over een Drentse jachtgroep en hun tweede natuur, jagen. Jagers zelf kunnen steevast rekenen op kritiek op hun hobby/werk, het doel van de filmmakers is dan ook met dit project tegenlicht te geven op het eenzijdige door de media gecreëerde beeld over de jacht. Er wordt vaak te snel geoordeeld over de jacht, en de functie hiervan.
Filmmakers Vera Holland, Ted Alkemade en Salih Kilic initieerden dit onafhankelijke filmproject over de Nederlandse jacht. Zij stortte zich in het leven van een Drentse jachtgroep onder leiding van jager Bjorn van de Veen. “Volgens mij bestaat er geen eerlijker stuk scharrelvlees dan wild” vertelt jager van de Veen. Juist in de huidige tijd waarin we steeds bewuster van ons eten worden vinden de makers dit onderwerp nog onderbelicht.
Het jagen is een uitermate dramatisch gegeven. Het is zwart tegen wit. De jager is een held en een antiheld tegelijk, mannelijk en primitief, maar tegelijkertijd een moordenaar. In vergelijking met andere subculturen is de keuze voor het jagen vrij grondig. De filmmakers denken dat het jagen een onbekende aantrekkingskracht in zich heeft. Deze aantrekkingskracht wordt ontsluierd in de documentaire.
Of je nu voor of tegen jagen bent, dat neemt niet weg dat de filmmakers een serie prachtige beelden hebben geschoten, ze hebben dan ook gekozen om de documentaire volledig in slow motion te filmen. De documentaire wordt ook nog eens begeleid door prachtige muziek, tezamen doet mij het soms nog het meest denken aan de de intro van de prachtige serie Band of Brothers. Van mij had het in elk geval allemaal wel wat langer mogen duren!
Reageren op de documentaire kan ook op de Facebook pagina van Wij Jagen. Meer informatie is te vinden op de website www.WijJagen.nl

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]
httpvh://www.youtube.com/watch?v=Tk0DLH5eViw
[tab:Vimeo English Version]

We hunt is a visual portrait centred on the topic of hunting that depicts the authentic story of hunters.
Bjorn is a Dutch hunter with a passion for nature. Through voice-overs, he describes the unwritten rules, experiences, friendships and rivalries that exist within the world of hunting. It’s the recollection of the smallest moments that triggers hunters to go hunt again. These small moments are emphasised through the film’s use of slow motion.

httpvh://vimeo.com/79606090
[tab:Trailer]
httpvh://www.youtube.com/watch?v=YJO9RAWpBaM
[tab:END]

[divider/]