Wij jagen is een korte documentaire dat het authentieke verhaal vertelt over een Drentse jachtgroep en hun tweede natuur, jagen. Jagers zelf kunnen steevast rekenen op kritiek op hun hobby/werk, het doel van de filmmakers is dan ook met dit project tegenlicht te geven op het eenzijdige door de media gecreëerde beeld over de jacht. Er wordt vaak te snel geoordeeld over de jacht, en de functie hiervan.
Filmmakers Vera Holland, Ted Alkemade en Salih Kilic initieerden dit onafhankelijke filmproject over de Nederlandse jacht. Zij stortte zich in het leven van een Drentse jachtgroep onder leiding van jager Bjorn van de Veen. “Volgens mij bestaat er geen eerlijker stuk scharrelvlees dan wild” vertelt jager van de Veen. Juist in de huidige tijd waarin we steeds bewuster van ons eten worden vinden de makers dit onderwerp nog onderbelicht.
Het jagen is een uitermate dramatisch gegeven. Het is zwart tegen wit. De jager is een held en een antiheld tegelijk, mannelijk en primitief, maar tegelijkertijd een moordenaar. In vergelijking met andere subculturen is de keuze voor het jagen vrij grondig. De filmmakers denken dat het jagen een onbekende aantrekkingskracht in zich heeft. Deze aantrekkingskracht wordt ontsluierd in de documentaire.
Of je nu voor of tegen jagen bent, dat neemt niet weg dat de filmmakers een serie prachtige beelden hebben geschoten, ze hebben dan ook gekozen om de documentaire volledig in slow motion te filmen. De documentaire wordt ook nog eens begeleid door prachtige muziek, tezamen doet mij het soms nog het meest denken aan de de intro van de prachtige serie Band of Brothers. Van mij had het in elk geval allemaal wel wat langer mogen duren!
Reageren op de documentaire kan ook op de Facebook pagina van Wij Jagen. Meer informatie is te vinden op de website www.WijJagen.nl

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]
httpvh://www.youtube.com/watch?v=Tk0DLH5eViw
[tab:Vimeo English Version]

We hunt is a visual portrait centred on the topic of hunting that depicts the authentic story of hunters.
Bjorn is a Dutch hunter with a passion for nature. Through voice-overs, he describes the unwritten rules, experiences, friendships and rivalries that exist within the world of hunting. It’s the recollection of the smallest moments that triggers hunters to go hunt again. These small moments are emphasised through the film’s use of slow motion.

httpvh://vimeo.com/79606090
[tab:Trailer]
httpvh://www.youtube.com/watch?v=YJO9RAWpBaM
[tab:END]

[divider/]

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wij Jagen is een documentaire over de jacht. Bjorn vertelt het verhaal over zijn groep jager, ongeschreven regels, ervaringen, vriendschappen en rivalen. De documentaire bestaat volledig uit slow motion beelden die de kijker ieder moment van de jacht intens laten beleven. Daarnaast zal de uniek geschreven muziekcompositie de kijker meeslepen in de emoties van het beeld. De teaser (hier beneden te bekijken) ziet er in elk geval super uit, prachtig geschoten beelden en een even zo mooie montage! Het belooft in elk geval wel wat.
(meer…)

No Comments

 1. Ton van de Goor

  Ik ook. Prachtig.

 2. laatste stuiptrekking van een elitaire “sport”. afschaffen die handel, vandaag nog.

 3. waidmannsheil

  @ mosq. misschien moet jij jezelf doden. in deze gemaakte volgebouwde wereld moeten wij voor de dieren om ons heen ‘zorgen’. maar daar snap jij achter je pctje niks van..

 4. waidmannsdank

  Jagen is meer dan de trekker overhalen om wild in stand te houden. Maar mensen die vingertjes wijzen en heel hard roepen dat iets slecht is zijn vaak ook de mensen die eigenlijk heel weinig kennis over dat onderwerp hebben. En dat jagen een elitaire “sport” zou zijn, is wellicht van toepassing op koningshuizen, maar hier in Nederland zijn het gewone mensen als jij en ik die voor een natuurgebied zorgen, dat geweer is slechts bijzaak en die kogel die eruit komt al helemaal.
  Educate yourself before judging somebody else!
  Veel plezier met shoppen in de supermarkt waar alles lekker veilig kant en klaar op je wacht vol bestrijdingsmiddelen, hormonen, e-nummers en een overdaad aan suiker!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *