De Laatste Peepshow van Nederland

In april 2014 maakte het in Amsterdam gevestigde Sex Palace bekend zijn deuren te gaan sluiten, volgens Het Parool de laatste peepshow van Amsterdam, volgens Vice zelfs de laatste van heel Nederland. Blijkbaar is het ‘peepen’ naar een naakte dame vanuit een klein hokje niet meer van deze tijd, verdrongen door het onbeperkte aanbod van seks op het internet en gemeentelijke beleidsvoering.
De collega’s van VICE spraken met de man die met wat oud ijzer de eerste peepshow van Nederland bouwde, de eigenaar die zijn tent moet sluiten, de artiesten die jaar in jaar uit hun brood verdienden in Sex Palace, en met de schoonmaker (de spermaloog) van het pand.
Voor degene die onbekend zijn met het principe, bij peepshows zijn er diverse cabines waar men, nadat er een paar euro’s ingeworpen zijn, een korte periode (1 tot 3 minuut) naar de persoon (meestal vrouwen) aan de andere kant van het glas kan kijken. Tegen een veel hoger tarief kan een klant een “privédate” met één “actrice” krijgen: een privécabine, waar de klant (nog steeds achter glas) naar de dame kan kijken en in beperkte mate “instructies” kan geven.
In deze 12 minuten durende documentaire is te zien dat de algemene perceptie over de Wallen, waar vrouwen tegen hun wil in werken, niet overal waarheid is. Hoe de buurt er over tien jaar uit zal zien, dat kan niemand zeggen, maar dat een cultureel fenomeen zoals de peepshow voorgoed verdwijnt, lijkt een feit. [divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]

[tab:Trailer]


[tab:END]

[divider/]