Howard Phillips Lovecraft: Fear of the Unknown

Howard Phillips Lovecraft (1890-1937) was een Amerikaanse fantasy- en horrorschrijver. Tijdens zijn leven waren zijn verhalen geen succes, maar inmiddels wordt hij gezien als een van de belangrijkste auteurs van het horrorgenre. Onder andere Stephen King, Bentley Little, Joe R. Lansdale, Alan Moore, Junji Ito, F. Paul Wilson, Brian Lumley en Neil Gaiman noemden Lovecraft’s werk een van hun primaire inspiratiebronnen.
De erfenis van Lovecraft vind je overal terug waar mensen hun angsten omzetten in entertainment. In de Cthulhu-merchandise, in de boeken, verhalen en films van Stephen King, in de Hell-Boy-cyclus, in verscheidende games – overal vind je referenties naar het universum van Lovecraft. In de 90 minuten durende documentaire Lovecraft: Fear of the unknown – gemaakt door Frank H. Woodward wordt het werk en het leven van deze bijzondere schrijver belicht door verschillende auteurs en regisseurs uit het horror-genre.

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]

[sc name=letop content=”Let op: Als je een ‘Ad Blocker’ aan hebt staan dan is de kans groot dat deze documentaire niet zal beginnen met afspelen of dat hij alleen de reclame voorafgaande aan de documentaire laat zien. Er zijn twee opties om dit op te lossen, of je zet je ad blocker uit of je koopt de documentaire ouderwets op dvd ;)” ]
[tab:Trailer]
httpvh://www.youtube.com/watch?v=s5gPVGkZbP8
[tab:END]

[divider/]