De Onplaatsbaren

Doordocunet

jun 13, 2013

Rotterdam is het decor in een documentaire over verslaafden die door middel van een baantje proberen de grip op hun leven terug te krijgen. Centraal in de documentaire staan Dick, een criminele ex-kooivechter die Jan en alleman probeert te helpen en Spijker, een veertigjarige, aan alles en nog wat verslaafde Swiebertje-figuur die ondanks zijn ellendige omstandigheden het schone en fijne in de dingen probeert te zien.
Beide karakters werden voor deze documentaire twee jaar gevolgd tijdens het werk dat zij doen voor Jobs-Score, een uitzendbureau speciaal voor mensen die onbemiddelbaar zijn, voor hen die tussen de goot en de re-integratie trajecten hangen. Vanuit hun dagelijkse routine wordt de kijker naar een wereld gebracht waar de ‘onplaatsbaren’ leven. Enerzijds wordt duidelijk hoe zij profijt hebben van de zorgzame samenleving, anderzijds gaan ze ten onder aan die zorgzaamheid.

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]
[vpro-gemist id=”POW_00594627″]
[tab:Versie2]
[sc name=Uitzendinggemist id=”POW_00594627″ ]
[tab:Trailer]
      
Geen trailer beschikbaar
      
[tab:END]
[divider/]

Door docunet

0 gedachte over “De Onplaatsbaren”
  1. Wat een volk ook he… het is maar goed dat er nog wat aangedaan word anders hadden ze de hele dag rondgezwerft ook … zo hebben we er niet zoveel last van toch ?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *