De Oorlog 09. De oorlog na de oorlog

Deze negendelige televisieserie van de NPS over de Tweede Wereldoorlog is gebaseerd op de meest recente inzichten en studies. Presentator Rob Trip vertelt het verhaal over de oorlog en de bezetting van Nederland en Nederlands-Indie; van Westerbork tot Bandung en van Arnhem tot Auschwitz.
De programmamakers hebben gestreefd naar zoveel mogelijk authenticiteit: oorspronkelijk materiaal dat bewaard is gebleven, locatieopnames en interviews met ooggetuigen. Bovendien wordt er veelvuldig gebruik gemaakt van de talloze dagboeken die de Nederlanders tijdens de oorlogsjaren schreven en die de grote gebeurtenissen in het perspectief van de harde levensomstandigheden van de oorlogsjaren plaatsen.
Aflevering 9: De oorlog na de oorlog
Eigenlijk is de Tweede Wereldoorlog nooit helemaal weggeweest. Al bijna 65 jaar heeft de herinnering aan de ingrijpende gebeurtenissen van die tijd een belangrijke stempel gedrukt op de Nederlandse samenleving.
Vandaar ook dat de laatste aflevering van de NPS-serie De Oorlog aan dat verschijnsel gewijd is: de oorlog na de oorlog.

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]
[vpro-gemist id=”NPS_1137304″]
[tab:Trailer]
      
Geen trailer beschikbaar
      
[tab:END]
[divider/]
Deze in totaal 450 minuten durende documentaire reeks is ook te koop op dvd, ook is er een bijbehorend boek beschikbaar. Daarin komt naast het op televisie getoonde ook allerlei achtergrondinformatie aan de orde die daarin niet of nauwelijks kon worden behandeld, zoals de gevolgen van de Tweede Wereldoorlog voor ons land op korte en lange termijn.
[pureHTML]

[/pureHTML]

[divider/]