De Pleintjes – Antwerp, The City Game

De documentaire “De Pleintjes” vertelt het verhaal van de grote straatvoetbalcultuur in Antwerpen. In vaak verguisde Antwerpse buurten zoals Het Kiel, Borgerhout, Deurne of Stuivenberg speelt het sociale leven van duizenden jongeren zich van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat op straten en pleinen af. In een harde omgeving groeien ze op en leren ze de wereld kennen, maar bovenal dromen ze – net als iedereen – van een grote toekomst.
Ze willen in de voetsporen treden van profvoetballers als Moussa Dembele (Tottenham) of Radja Nainggolan (AS Roma). Zij gingen hen voor en baanden zich een weg van het Bisthovenplein in Deurne of de Antwerpse Linkeroever naar een Europese topclub.
De Antwerpse pleintjes huisvesten niet alleen voetbaltalent, maar vormen een uitgebreid sociaal weefsel dat ook de thuishaven van artistiek talent is. Al deze jongeren samen vormen de toekomst van een stad in beweging.
De Kielse rapgroep NoMoBS verzorgt samen met kleinkunst- en hiphopartiest Tourist Lemc, opgegroeid op en rond het Stuivenbergplein, de soundtrack in “De Pleintjes”. Deze is naast de documentaire zelf te verkrijgen via www.depleintjes.be.

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]
httpvh://www.youtube.com/watch?v=n0bNPZ94jyY
[tab:Trailer]
httpvh://www.youtube.com/watch?v=YmKo-3HiWzM

‘Antwerp, The City Game’ (‘De Pleintjes’) is a documentary about Antwerp’s street football culture. Rough areas such as Het Kiel, Borgerhout, Deurne and Stuivenberg are the backdrops to the social lives of thousands of youngsters. It’s these areas where they grow up, learn about the world, and above all, dream of a better future.

[tab:END]

[divider/]