Nederland Waterland Afl. 4 – De Noordzee op

In de traditie van de BBC documentaireseries als Planet Earth en Nederlandse producties als De Nieuwe Wildernis en Nederland van Boven brengt de EO ons nu Nederland Waterland. In deze 8-delige documentaireserie varen we mee op een prachtige reis over de Nederlandse wateren, waar we zo’n haat/liefde verhouding mee hebben. Dit oogpunt leidt tot prachtige vergezichten en en eveneens prachtige shots van de Nederlandse natuur en samenleving.
De beelden van Nederland Waterland, die geschoten zijn vanaf de historische klipperaak Catharina van Mijdrecht die het hele land (oke, met name het westelijke gedeelte van Nederland) doorkruist. Voor de opnames zijn de modernste cameratechnieken toegepast. Er is zowel vanaf het water, als van de kant, als vanuit de lucht, maar ook onder water gefilmd. Dit levert spectaculaire beelden op. Door de prachtige beelden, meeslepende muziek en stem van acteur Gijs Scholten- van Aschat krijgen we een bijzondere kijk op Nederland.
In de vierde aflevering van Nederland Waterland varen we in één dag via Amsterdam en het Noordzeekanaal naar de Noordzee, waar we afdalen naar de bodem. Via Europa’s grootste haven eindigen we in Rotterdam. Een echte handelsroute. Hoe konden we zo rijk worden van het water?
Nederland Waterland is elke donderdag te zien op NPO1, om 22:15.


[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]
[vpro-gemist id=”VPWON_1234493″]
[tab:Mirror 1]
[npodocplayer id=”VPWON_1234493″]
[tab:Trailer]
httpvh://www.youtube.com/watch?v=MdbamD3vc_0
[tab:Dvd / Blu-Ray]

Nederland Waterland – Beschikbaar op dvd en Blu-Ray vanaf 13-02-2015

[purehtml id=1]
[tab:END]
[divider/]
[sc name=npocredits2 programma=”Nederland Waterland” externelink=”http://www.eo.nl/tv/nederland-waterland/” dag=”01″ maand=”01″ jaar=”2015″ internelink=”www.documentairenet.nl” ]
[divider/]