De School 1: Isabelle en Mathijs

BNN benaderde meer dan honderd middelbare scholen in Nederland voor een nieuwe realityserie. Alleen het Christelijke Scholengemeenschap Jan Arentsz uit Alkmaar zei ‘ja’.
Voor de zesdelige documentaireserie werden maandenlang gesprekken gevoerd met leerlingen, docenten, ouders en deskundigen, acht weken gefilmd met veertig onbemande camera’s en honderden uren gemonteerd tot zes documentaires van rond de 50 minuten per stuk. Niet eerder werd het schoolleven van een middelbare school zo direct en volledig in beeld gebracht.
School is de plek waar jongeren een groot deel van hun tijd doorbrengen, waar ze verliefd worden, keten, vriendschappen sluiten, ruzie krijgen en het weer goed maken. Ze ontdekken er wie ze zijn en hoe de wereld in elkaar steekt. Tegelijkertijd werken leerkrachten keihard om hun leerlingen ‘bij de les’ te houden, door met hen een band op te bouwen, maar ook streng te zijn als het moet. Zoals wel vaker bij BNN het geval is hield het bij de uitzending op tv niet op, na iedere aflevering wordt online en op 101.TV verder gepraat over het thema van die uitzending.
In de eerste aflevering zien we Mathijs en Isabelle. Mathijs is 15 jaar, intelligent en heeft een groot hart. Maar sinds enige tijd gaat het niet goed op school. Mathijs doet zijn huiswerk niet meer en heeft het in sommige lessen zo bont gemaakt, dat hij er niet meer in mag. Meneer Verkuil, teamleider en spin in het web voor havo 4, probeert erachter te komen wat er met hem aan de hand is.
De 17-jarige Isabelle is een opvallende verschijning en op het eerste gezicht vermoed je meer aandacht voor het uiterlijk dan voor de school. Maar het tegendeel is waar. Deze serieuze en harde werkster komt van het vmbo en knokt keihard om havo 4 te kunnen halen, maar het komt haar niet aanwaaien. Het ziet er ondanks al het harde werken niet goed voor haar uit. De school bewondert haar ambitie en ondersteunt haar waar mogelijk.

[sc name=npocredits2 programma=”BNN De School” externelink=”http://deschool.bnn.nl/” dag=”07″ maand=”01″ jaar=”2014″ internelink=”www.documentairenet.nl” ]

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]
[sc name=Uitzendinggemist id=”BNN_101344299″ ]
[tab:Trailer]
httpvh://www.youtube.com/watch?v=HWciavI9aHQ
[tab:END]
[divider/]