De School 5: Shannon, Veerle en Josua

BNN benaderde meer dan honderd middelbare scholen in Nederland voor een nieuwe realityserie. Alleen het Christelijke Scholengemeenschap Jan Arentsz uit Alkmaar zei ‘ja’.
Voor de zesdelige documentaireserie werden maandenlang gesprekken gevoerd met leerlingen, docenten, ouders en deskundigen, acht weken gefilmd met veertig onbemande camera’s en honderden uren gemonteerd tot zes documentaires van rond de 50 minuten per stuk. Niet eerder werd het schoolleven van een middelbare school zo direct en volledig in beeld gebracht.
School is de plek waar jongeren een groot deel van hun tijd doorbrengen, waar ze verliefd worden, keten, vriendschappen sluiten, ruzie krijgen en het weer goed maken. Ze ontdekken er wie ze zijn en hoe de wereld in elkaar steekt. Tegelijkertijd werken leerkrachten keihard om hun leerlingen ‘bij de les’ te houden, door met hen een band op te bouwen, maar ook streng te zijn als het moet. Zoals wel vaker bij BNN het geval is hield het bij de uitzending op tv niet op, na iedere aflevering wordt online en op 101.TV verder gepraat over het thema van die uitzending.
Drie leerlingen et een duidelijk passie. Shannon is fanatiek kickbokser. Veerle steekt al haar tijd in dansen en zingen. Josua heeft twee passies: muziek en het geloof.

[sc name=npocredits2 programma=”BNN De School” externelink=”http://deschool.bnn.nl/” dag=”04″ maand=”02″ jaar=”2014″ internelink=”www.documentairenet.nl” ]

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]
[sc name=Uitzendinggemist id=”BNN_101344291″ ]
[tab:Trailer]
httpvh://www.youtube.com/watch?v=HWciavI9aHQ
[tab:END]
[divider/]