Spoken van Viggo is een aangrijpende documentaire over ex-crimineel Viggo die als voormalig rechterhand van Klaas Bruinsma miljoenen verdiende met de smokkel van hasj uit Marokko. Nu probeert Viggo zijn leven te beteren. De documentaire ging in première op het IDFA van dit jaar en werd genomineerd als beste Nederlandse documentaire 2014.
“Ik wil niet zijn wie ik geworden ben. Ik wil zijn wie ik was. Maar wie was ik?” Als Viggo in de gevangenis terecht komt, heeft hij eindelijk tijd om over zijn leven na te denken. In de isoleercel komt hij er achter dat zijn leven veel minder aantrekkelijk was dan hij altijd heeft gedacht. Hij besluit om definitief uit de misdaad te stappen en duikt in zijn verleden om niet opnieuw in dezelfde valkuilen te stappen. Lukt het Viggo om op het goede pad te blijven, ook als zijn voormalige bodyguard via Skype een voorstel doet voor een nieuwe ‘deal’?
De documentaire Spoken van Viggo is een onthutsend, indringend en bij vlagen zeer pijnlijk portret van een man die op zijn 55e schoon schip wil maken en daarbij zichzelf en zijn omgeving moet overwinnen. De aantrekkingskracht van zijn oude ‘glamourvolle’ criminele leven steekt schril af tegen het burgermansbestaan in flatje met zijn hond als enige kompaan. De film laat zien hoe zwaar het is om een nieuwe weg in te slaan en trauma’s te verwerken. Maar Viggo weet: “Wie zich zijn verleden niet herinnert is gedoemd om het te herhalen”.

[sc name=npocredits2 programma=”Dokument” externelink=”http://dokument.ncrv.nl/” dag=”23″ maand=”12″ jaar=”2014″ internelink=”https://www.documentairenet.nl/omroep/dokument/” ]

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]
[npodocplayer id=”WO_NCRV_776910″]
[tab:Versie2]
[tab:Trailer]
httpvh://www.youtube.com/watch?v=U0qSMSj9lyc

[tab:END]
[divider/]

No Comments

 1. Wat een onzin. Kleine vis met een grote mond mag zijn verhaaltje doen. Nog triester is om te zien dat dit soort figuren weer worden onderhouden met belastinggeld van de hard werkende burger.

 2. De Jordaan

  mooie docu maar hij doet zich groter voor dan hij was of is maybe stoere uitspraken over Holleeder maar aan hem zal jij nooit kunnen tippen Viggo hij vreet je op en die verhaaltjes over wegvaren en dat Klaas mensen op je had gezet en dat je met een groep Tsjetsjenen liep zal allemaal wel waar zijn maar je zit erbij als een loser kijk naar bijv. Thea Moear hele andere koek vriend je leeft als een junk op je verleden.. respect voor de mooie docu hoop dat je er bovenop komt Viggo maar in de huidige onderwereld maak jij geen schijn van kans ik zou je maar focussen op andere zaken… jij kan niet eens bij mensen als Willem in de schaduw staan vergelijk zijn verleden maar met dat van jouw Holleeder is nooit geen junk of een slapjanus geweest dat zou je moeten weten….

 3. best interessant verhaal, alleen wat een ongelooflijk irritante geluiden en muziek; natuurlijk bedoeld om een dramatisch effect te bewerkstelligen maar gaat volledig aan z’n doel voorbij..erg jammer.

 4. wat en verhaal over die vader en zijn zus, want dat is wel echt waar.
  dat hij een meeëter in het gezicht van de grote misdaad was, is wel duidelijk. met die grootdoenerij heeft hij toch wat trekjes van zijn leugenachtige pa in de genen zitten. verder erg zielig allemaal.

 5. @De Jordaan Zegt
  Het zou fijn zijn als u uw betogen in fatsoenlijk Nederlands schrijft, daarbij zit er niemand op dit soort betogen te wachten. Misschien kan u beter wat minder maffiafilms kijken?
  Wat een bijzonder nare man, slim en handig maar emotioneel nogal onderontwikkeld; alles draait om Vigo! Wel ontzettend indrukwekkend.

 6. @redouan, jij vindt het niet indrukwekkend dat een vader een relatie heeft met zijn dochter? ok, familiaire relaties komen nogal vaak voor bij een bepaald volkje, maar dit slaat werkelijk alles.

 7. Frits wat ben jij een pannekoek deze man heeft meer verhalen in em dan jij je ooit zou kunnen bevatten en om nou opmerkingen te lezen over wat een loser is ook wel triest.
  de grootse zijn er aan onderdoorgegaan kwestie van geluk hoe je er uit of van los komt.
  denk alleen wel dat ie een beetje aan de late kant is met een omkeer maar wie zal t zeggen .
  succes viggo

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *