De Spoken van Viggo, de voormalig rechterhand van Klaas Bruinsma

Spoken van Viggo is een aangrijpende documentaire over ex-crimineel Viggo die als voormalig rechterhand van Klaas Bruinsma miljoenen verdiende met de smokkel van hasj uit Marokko. Nu probeert Viggo zijn leven te beteren. De documentaire ging in première op het IDFA van dit jaar en werd genomineerd als beste Nederlandse documentaire 2014.
“Ik wil niet zijn wie ik geworden ben. Ik wil zijn wie ik was. Maar wie was ik?” Als Viggo in de gevangenis terecht komt, heeft hij eindelijk tijd om over zijn leven na te denken. In de isoleercel komt hij er achter dat zijn leven veel minder aantrekkelijk was dan hij altijd heeft gedacht. Hij besluit om definitief uit de misdaad te stappen en duikt in zijn verleden om niet opnieuw in dezelfde valkuilen te stappen. Lukt het Viggo om op het goede pad te blijven, ook als zijn voormalige bodyguard via Skype een voorstel doet voor een nieuwe ‘deal’?
De documentaire Spoken van Viggo is een onthutsend, indringend en bij vlagen zeer pijnlijk portret van een man die op zijn 55e schoon schip wil maken en daarbij zichzelf en zijn omgeving moet overwinnen. De aantrekkingskracht van zijn oude ‘glamourvolle’ criminele leven steekt schril af tegen het burgermansbestaan in flatje met zijn hond als enige kompaan. De film laat zien hoe zwaar het is om een nieuwe weg in te slaan en trauma’s te verwerken. Maar Viggo weet: “Wie zich zijn verleden niet herinnert is gedoemd om het te herhalen”.

[sc name=npocredits2 programma=”Dokument” externelink=”http://dokument.ncrv.nl/” dag=”23″ maand=”12″ jaar=”2014″ internelink=”https://documentairenet.nl/omroep/dokument/” ]

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]
[npodocplayer id=”WO_NCRV_776910″]
[tab:Versie2]
[tab:Trailer]
httpvh://www.youtube.com/watch?v=U0qSMSj9lyc

[tab:END]
[divider/]