De katholiek kerk heeft als enige godsdienst de status permanent observer bij de Verenigde Naties. Brandende Kwesties laat zien dat zij met die speciale positie over de hele wereld beslissende invloed uitoefent op terreinen als homoseksualiteit en abortus, met vaak desastreuze gevolgen.
In de serie Brandende Kwesties onderzoekt journalist en programmamaker Gideon Levy macht en machtstructuren. Levy’s zoektocht naar de verborgen macht van het Vaticaan begint in New York. Hij zet alles op alles om VN-diplomaten uit allerlei landen te spreken. De kwestie blijkt een groot taboe, maar uiteindelijk lukt het hem om diplomaten, ambassadeurs, lobbyisten en slachtoffers van de politiek van het Vaticaan voor de camera te krijgen. Stapje voor stapje blijkt hoe ingenieus de Heilige Stoel haar macht doet gelden.

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]
[vpro-gemist id=”AVRO_1389024″]
[tab:Mirror 1]
[npodocplayer id=”AVRO_1389024″]
[tab:Trailer]
[sc name=geentrailer]
[tab:END]
[divider/]

Door docunet

0 gedachte over “Brandende Kwesties: De verborgen macht van het Vaticaan”
 1. Het gaat erom dat het Vaticaan wil zeggen:
  Condooms lossen het probleem niet op want de sexuele moraal is het probleem.
  Mensen hebben met zoveel mensen sex ongeacht een condoom of niet.
  Daar ligt het kernprobleem en condooms zijn een kleine deeloplossing maar geen oplossing voor het probleem. Wordt daar iets over gezegd?
  Slechte argumenten, weinig feiten en kort door de bocht. Een kind doden vanwege de fout van een man zou vrouwen een gelukkiger leven geven. Deze veelal linkse onzin is een van de redenen waarom de media niet serieus wordt genomen. Alleen mensen van D’66 aan het woord zijn roept ook veel vraagtekens op. Deze documentaire had veel beter gekund en gemoeten. Ook dit is weer onze tijdgeest, te snel gemaakt en te snel geoordeeld. Laten we over 15 jaar de kinderen uit de baarmoeders van Kosovo aan het woord komen “zijn jullie blij dat jullie mochten leven?”
  Ik hoop dat dat ooit nog gebeurd in een ruimte met mensen van D’66, de maker van deze docu en die lobbyist. Dieptepunt is daarbij de vergelijking met Disneyland, populisme zonder inhoud ten voeten uit. Stephen Lewis komt uit de internationale socialisten dat zegt ook wel iets…
  “Vrouwenrechten zoals wij ze zien..” draait vooral om abortus en condooms.
  Jammerlijke subjectieve docu

 2. Schokkend dat een religie, één enkele religie, zo’n speciale positie en macht heeft in zo’n belangrijke internationale organisatie. Ik ben het geenszins eens met de reactie van JS, wiens idee van een goede documentaire waarschijnlijk is dat het vooral zíjn mening verkondigd. En alleen uw God is de Ware God, natuurlijk… Dit is wel degelijk iets waar we serieuze vragen bij moeten stellen.

  1. Het is logisch eigenlijk… Als het vaticaan in de bijbel wordt beschreven als ”de hoer van babylon” (lees dat verhaal en let goed op!) neem daarbij door welke organisatie de VN is opgericht:lucius trust..voorheen LUCIFERS TRUST..geleid door niemand minder toen dan miss bailey…spirituele leerling van madam blavatsky en spiriyueel mentrix voor aleister crowley….niet echt ”hemelse” figuren..

 3. Als Jezus van Nazareth nu de trappen van het Vaticaan zou oplopen en het gigantisch Grieks/Romijnse bouwerk zou binnen gaan; wat zou Hij dan denken? Mogelijk denkt Hij: Nou, beste mensen, dat heb ik nou ook niet bedoeld! …Daar zijn rijk niet van deze wereld is. Maar de Vaticaanse machthebbers denken daar anders over. En de vraag blijft of zij wel volgelingen zijn van Hem? Wil je spiritueel geraakt worden (zeker op deze Pinsteravond) is het beter om een kapelletje binnen te lopen dan het Vaticaan.

 4. jeszcze pozbawić wygraną oraz odjechać zatem,
  najwprawniej shuttled cało. Owo miało egzystować funkcja Arnolda.
  Von Egger nie trafienie cedził o
  swoich apetycznych stosunkach z dworem. Przysięgał, iż w otoczeniu króla m.

 5. Tandenknarsend slechte interviewer, er zijn meerdere goede confronterende voorbeelden om Migliore voor te leggen getoond in de documentaire en hij durft niks schokkends te zeggen. Geen wonder dat hij wordt uitgelachen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *