Hollywood And The War Machine

Oorlog is een hel maar voor Hollywood is het een Godsgeschenk, het biedt de perfecte dramatische omgeving waarin moedige helden de harten and geesten winnen van de het publiek.
Het Pentagon erkent de kracht van deze celluloid dromen en moedigt Hollywood aan om heroïsche mythes te creëren; de geschiedenis te herschrijven om te voldoen aan zijn eigen strategie en als wervingsmiddel om een gestage stroom van gewillige jonge patriotten voor zijn oorlogen te leveren.
Wat krijgt Hollywood voor deze “overeenkomst met de duivel”? Toegang tot miljarden dollars aan militaire uitrusting, van helikopters tot vliegdekschepen, waardoor filmmakers grotere en meer spectaculaire vechtscènes kunnen maken die op hun beurt meer inkomsten genereren. Mits zij akkoord gaan met het advies van het Pentagon en het Amerikaanse leger in een positief daglicht laten zien.
Empire zal Hollywood, het Pentagon en de oorlog onder de loep nemen.
Bij ons als gasten: Oliver Stone, die acht keer een Academy Award winnende film heeft gemaakt; Michael Moore, de Academy Award winnende filmmaker en Christopher Hedges, een auteur en het voormalige hoofd van het Midden-Oosten bureau van de New York Times.(Bron: Zaplog.nl)

httpvh://www.youtube.com/watch?v=v66HM5ILiwk