De zaak Marianne Vaatstra

Geen moord die zoveel media-aandacht kreeg als die op Marianne Vaatstra in 1999. De zaak, die 72 meter aan dossiermappen beslaat, bleef veertien jaar lang in het nieuws. Berichten werden regelmatig gedomineerd door speculaties.
Nu de dader, Jasper S., een boer uit de omgeving, gevonden is, wordt de zaak gesloten. Er komt daarmee een einde aan de reeks van hardnekkige geruchten over een nabijgelegen asielzoekerscentrum. Lange tijd wekten ook diverse media de indruk dat een asielzoeker bij de moord betrokken zou zijn.
Hoe kon dat gebeuren? Wist de pers de feiten wel altijd van de geruchten te onderscheiden? Een reconstructie met diverse hoofdrolspelers van toen en nu.

In Argos-TV Medialogica wordt aan de hand van concrete voorvallen het verschil tussen de werkelijkheid en het beeld dat media daarvan schetsten onderzocht. Een verschil met vaak verstrekkende gevolgen, voor individuen maar ook voor de samenleving als geheel. Deze aflevering/documentaire werd oorspronkelijk uitgezonden op 27-05-2013. Meer Documentaires van Argos-TV Medialogica kunt u hier op documentairenet vinden.

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]
[vpro-gemist id=”VPWON_1192769″]
[tab:Versie2]
[sc name=Uitzendinggemist id=”VPWON_1192769″ ]
[tab:Trailer]
httpvh://www.youtube.com/watch?v=HUpz5HWo6lk
[tab:END]

[divider/]