The Devil's Triangle a.k.a. The Bermuda Triangle

Documentaire over beruchte Bermudadriehoek, die ook wel bekend staat als de Duivels driehoek is een denkbeeldige driehoek tussen Miami, de Bermuda-eilanden en Puerto Rico in het westelijk deel van de Atlantische Oceaan. Dit gebied werd vanaf midden 20e eeuw bekend doordat er mysterieuze verdwijningen van vaar- en vliegtuigen zouden hebben plaatsgevonden. Allerlei auteurs beschreven deze verdwijningen toe aan onder meer paranormale verschijnselen, waarbij de wetten van de natuurkunde werden opgeheven, of aan activiteit van buitenaardse bezoekers.
In deze documentaire verkent Vincent Price de mysteries van de Bermuda Driehoek waarvoor de wetenschappelijke verklaringen voor de incidenten variëren van fluctuaties in het aardmagnetisch veld in de regio – wat de beschreven storingen van het kompas kan verklaren – tot bewegingen van de golfstroom, tropische stormen, monstergolven en gasvelden in de bodem van de oceaan. Wat het ook is, het heeft een ongelooflijke invloed gehad op de hedendaagse fictie.

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]

[sc name=letop content=”Let op: Als je een ‘Ad Blocker’ aan hebt staan dan is de kans groot dat deze documentaire niet zal beginnen met afspelen of dat hij alleen de reclame voorafgaande aan de documentaire laat zien.” ]
[tab:Trailer]
[sc name=geentrailer]

[tab:END]

[divider/]