Die kleine is alles voor mij

Vlak voor de bevalling van haar eerste kind wordt Lislene door haar vriend op straat gezet. In de documentaire ‘Die kleine is alles voor mij’ volgen we Lislene in de twee jaar na de geboorte van haar dochtertje Luna. Na de geboorte doet Lislene aangifte van mishandeling tegen haar vriend en gaat in een blijf-van-mijn-lijf-huis wonen. Als ze de aangifte tegen haar vriend weer intrekt, komt Jeugdzorg om de hoek kijken en wordt dochter Luna onder toezicht gesteld. Lislane krijgt twee jaar de tijd om met begeleiding een veilige omgeving voor haar dochter te creëren.
In Nederland worden per dag 20 kinderen uit huis geplaatst, waarbij in veel gevallen de problematische relatie van de ouders de oorzaak is. We zien de worsteling van Lislene met zichzelf en haar gezinsvoogd en het gevecht om los te komen uit haar problematische relatie. Gaat het Lislene lukken een veilige omgeving voor Luna te scheppen? Zo niet, dan zal haar kind uit huis worden geplaatst.
Die kleine is alles voor mij, van regisseur Rian van den Boom is het aangrijpende verhaal van een jonge moeder die in de knel komt maar er alles voor over heeft om haar kind een toekomst te bieden.

[sc name=npocredits2 programma=”2Doc” externelink=”http://www.npo.nl/artikelen/nederland-2-komt-met-primetime-documentaires-in-2doc” dag=”15″ maand=”09″ jaar=”2015″ internelink=”https://documentairenet.nl/omroep/2doc/” ]

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]
[vpro-gemist id=”KN_1674018″]
[tab:Versie2]
[sc name=Uitzendinggemist id=”KN_1674018″ ]
[tab:Trailer]
[sc name=geentrailer]

[tab:END]
[divider/]