Dokument: Nieuwe Tieten

Een intieme documentaire van Sacha Polak waarin ze haar zoektocht filmt. Polak is draagster van het erfelijke BRCA1-gen. Al jaren hangt dit gegeven als een donderwolk boven haar hoofd. Moet zij haar borsten preventief laten verwijderen om zo de kans op borstkanker te verkleinen? Of laat ze haar borsten misschien wel voor niets weghalen en ontdoet zij zich hiermee van haar vrouwelijkheid?
Sacha Polak gaat op zoek naar haar mogelijkheden en belandt in het medisch circuit. Voor welke protheses en implantaten komt zij in aanmerking? Wat zijn de ervaringen van andere jonge vrouwen hiermee? En wat betekent het voor Sacha en haar naaste familie?
Nieuwe Tieten is een intieme documentaire waarin Sacha Polak al haar ervaringen filmt. Die zijn aangrijpend en emotioneel maar ook verhelderend en soms zelfs hilarisch. De documentaire ging op 28 september in première op het Nederlands Film Festival in Utrecht en is geselecteerd voor de Gouden Kalf competitie. De documentaire Nieuwe Tieten werd speciaal deze maand (oktober) uitgezonden, in de borstkankermaand.
Nieuwe Tieten is geproduceerd door Viking Film in coproductie met NCRV Dokument en kwam tot stand met steun van NCRV, CoBO, SNS REAAL Fonds en Nederlands Filmfonds.
Deze documentaire van Dokument werd oorspronkelijk uitgezonden op 07-10-2013. Meer Documentaires van Dokument kunt u hier vinden.

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]
[sc name=docubroken2 id=”DqXzmZk3-Lg” ]
[tab:Trailer]
httpvh://www.youtube.com/watch?v=DqXzmZk3-Lg
[tab:END]

[divider/]