Het Drama van.. 2. Ximena Pieterse

In de documentaireserie Het Drama van…. laat RKK zien hoe verschillende betrokkenen omgaan met een ingrijpend verlies. Wat is de impact van deze dramatische gebeurtenissen op de nabestaanden? Hoe geef je weer vorm aan je leven? Waar kun je nog troost uit putten? Hoe ga je verder na zo’n dramatische gebeurtenis?

In de serie praten de direct betrokkenen: ouders, grootouders, broers en zussen, voor het eerst over dit drama in hun leven.

De tweede aflevering (de eerste over Kathleen Cremers is hier te bekijken) van de documentaire serie Het drama van… gaat over de moord op Ximena Pieterse, een 15-jarig meisje uit Nootdorp. Ximena is een vrolijk, sociaal meisje en een getalenteerd rugbyspeelster. Met twintig messteken komt er een einde aan haar leven. Ximena had domme pech: ze was op de verkeerde tijd, op de verkeerde plaats.

In februari 2012 gaat de 15-jarige scholiere naar een verjaardagsfeestje in Den Haag. Ze zou bij een vriendin blijven slapen, maar eindigt midden in de nacht alleen op straat. De batterij van haar telefoon is leeg. Dan komt de 25-jarige Stanley A. langs gelopen, op weg naar huis.