Dokument – Toen was ik al beroemd

Jazzdrummer Joop Korzelius leidde ooit een glamourleven met veel geld en mooie vrouwen. Nu slijt hij zijn dagen op een bankje voor het Leger des Heils.
Toen was ik al beroemd van Carin Goeijers gaat over Joop Korzelius die in de jaren vijftig van de vorige eeuw een van de belangrijkste jazzdrummers van Europa was. Hij verdiende bakken met geld en had altijd meisjes achter zich aan. Tegenwoordig zit de 84-jarige Joop op een bankje voor het Leger des Heils – door Joop gekscherend “het Leger des Hels” genoemd – met een halve liter bier in zijn hand. Een groter contrast tussen het glamourleven van toen en het leven nu lijkt niet mogelijk.
Wanneer Joop 84 jaar wordt, viert hij zijn verjaardag samen met zijn vrienden van de straat. Zijn zus uit ‘t Gooi belt hem op om hem te feliciteren. De familie vindt het maar niks, Joops keuze voor het bestaan als outcast. “Je moeder had dit nooit goed gevonden”, zegt zijn zus. Zij weet dat Joop maar één ding wil voor zijn verjaardag, en daarom bestelt ze mokkend drank voor hem in de slijterij tegenover het Leger des Heils.

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]
[vpro-gemist id=”NCRV_1495673″]
[tab:Versie2]
[sc name=Uitzendinggemist id=”NCRV_1495673″ ]
[tab:Trailer]
      
Geen trailer beschikbaar
      
[tab:END]
[divider/]