The Truth About Killing

Hoe makkelijk is het om iemand te vermoorden in een oorlog? In deze in het buitenland veel geprezen documentaire gaat journalist Grub Smith voor Channel 4 dit onderzoeken. De inspiratie om deze documentaire te maken kwam van een onderzoek waaruit bleek dat slechts 15-20 van elke 100 soldaten schoten om te doden wat was gedaan door Generaal S. Marshall in 1947.
Na meer onderzoek gedaan te hebben voor deze documentaire bleek het nog erger te zijn. Het bleek dat slechts 2% van de soldaten op het slagveld de vijand dode. De andere 98% waren geen lafaards. De meesten verleende steun en de enkele die wel schoten met hun geweren deden dit erg wild en onnauwkeurig. Het komt er volgens het onderzoek op neer dat slechts 2% van de mannelijke bevolking zich er toe kan brengen om bewust een ander mens te doden. Van deze 2% blijkt de helft psychopaten te zijn die geen empathie hebben voor andere mensen en vaak zelfs  genieten van het doden van andere mensen. De andere helft van de 2% zijn mensen die sterke empathie voelen met de mannen van hun eenheid. En hierdoor zijn ze gedreven om deze ‘makkers’ te beschermen, wat  hen in staat stelt om de vijand te doden. Zo blijkt bijvoorbeeld dat in de Tweede Wereld Oorlog slechts 1% van de geallieerde piloten verantwoordelijk was voor 50% van alle neergeschoten(gedode) luchtdoelen.
De Documentaire bestaat uit twee delen. In het tweede wordt er gekeken hoe de westerse legers deze 2% heeft weten te verhogen tot 95% in de Golf oorlog/ Irak Invasie.

[divider /]

Deel 1

httpvhp://www.youtube.com/playlist?list=PLE41AC37302BD0E9F
[divider /]

Deel 2

httpvhp://www.youtube.com/playlist?list=PL2BB1AEFAA4BF5FB6