Er zijn tientallen documentaires te vinden over drugsverslaving, toch gaat het 9/10 keer niet over die drugs die sociaal geaccepteerd is, namelijk alcohol. Deze tragische en erg indrukwekkende documentaire gaat over Ryan, een 28-jarige alcoholist die ongeveer drie flessen wodka per dag drinkt. Zoals zo vaak wende Ryan zich tot de alcohol toen zijn vader, die ook een alcoholist was, vier jaar eerder overleed.

Na vier jaar van alcoholverslaving is Ryan zijn lichaam ernstig beschadigd, zijn lichaam is in zo’n slechte staat dat hij elke dag enorme pijn heeft, maar zoals Ryan zelf zegt “het zou een raar gevoel zijn als ze geen pijn meer zouden doen”. Samen met een aantal artsen proberen ze Ryan nog één keer te helpen met zijn verslaving, zal het hem lukken om van zijn verslaving af te komen of accepteert hij het uiteindelijke lot?

No Comments

 1. heftig!

 2. Wat een lieve, zachtaardige jongen. Zonde dat hem geen beter lot toekwam. Alcoholisme is een ziekte waar je bijna nooit volledig van geneest. Respect voor alle mensen die geprobeerd hebben om Ryan te helpen, op welke manier dan ook.

 3. Tragisch einde. Wetenschappelijke vraag: Hoelang was hij in leven gebleven als hij door was blijven drinken? Niet dat dat beter was geweest..

 4. Och Ryan, wat een strijd heb jij geleverd!!!
  Rust zacht, lieve jongen!
  Je bent een kanjer!!!!

 5. het leek zo’n goeie jongen/man en door dat k*t alcohol is hij dood. elke keer een brok in mijn keel en toch een traan weggepikt ik ben een jongen van 16 en ik kende hem niet eens. respect voor de familie en alle mensen die hulp geboden hadden.
  rust in vrede ryan.

 6. moest het gewoon even kwijt

 7. Zo hee, ik zat te wachten op zo’n typische happy ending die je vaak in dit soort amerikaanse docu’s ziet maar nee hoor. Dit zag ik niet aankomen.

 8. Neutraal

  Zeer indringend, leek me zeker geen slechte jongen nee, en het verward en lijkt bijna onrechtig hoe het afloopt,denk dat hij ondanks de slechte situatie waar hij al in zat, boft dat hij nog zolang kon doorgaan ,
  leerzaam

 9. Ik heb normaal gesproken weinig mededogen met alcoholisten, maar dit is een diep triest verhaal. Die jongen was gewoon veel te goed voor deze wereld. Het zegt ook wel veel dat hij zoveel mensen om zich heen had die hem wilden helpen.

 10. Wow aangrijpend dit! Heb hem zojuist voor de tweede keer bekeken en besef heel goed dat problemen in de privesfeer ook heel verkeerd kunnen uitpakken. Onthoud dat het altyd slechter kan en wees dankbaar voor wat je nog wel hebt. Ryan,rust zacht. Dit verhaal veergeet ik nooit meer.

 11. Dit raakt me heel hard, ik besef dat ik op hetzelfde pad zit.

 12. Berry, je zal vast niet zo lang hetzelfde pad hebben behandeld als Ryan.
  Doe alsjeblieft wat, en red jezelf. je bent een beter pad waard.

 13. Poe… Damn, ik zuip elke vrijdag en zaterdag al 2 jaar lang. Daar stop ik dus mooi mee. Dit is denk ik ook een prima docu door alle alcoholisten gezien moet worden.

 14. Anomieme Alcoholist

  Wij die verslaafd zijn hebben een ziekte net zoals bijv. diabetes. Het is een progressieve dodelijke hersenziekte met een symptoom, pathologische ontkenning. Alleen kunnen we helaas niet stoppen. Het vervelende is dat de ziekte gepaard gaat met lelijk gedrag die niet wordt begrepen door de omgeving. Dit veroorzaakt veel schaamte en schuld die overwonnen moet worden voordat wij alcoholisten bereid zijn om echt hulp te gaan vragen. Voor Ryan en zijn familie was het helaas te laat. Ik heb gelukkig het 12 stappen programma gevonden van de AA en ben nu bijna 3 maanden nuchter en begin weer langzaam van het leven te genieten. Het is mogelijk en gun jezelf ook een leuk leven!

  • Mijn laatste liefde was een alcoholist. En hoe ik hem ook wou helpen dat ging niet. Hij hield niet van mij zoals ik van hem. Zijn grootste liefde was de drank.

 15. Rust in vrede.

 16. Exactly how many those will likely to be served everyday?
  Which one coffee maker or coffee machine will provide you the beverage you want?
  How long truly the coffee machine want to last?
  Look for the machine that has awesome ratings . I really
  like my personal bialetti coffee maker and additionally know it most
  likely makes the very best coffee of all of the separate alternatives around and nowadays we need
  relocated inside my brand-new home containing the gas cooker I am going which will
  make the undertaking to choose it much more usually.

 17. Onwijs goeie docu. laar de strijd zijn van family en verslaafde. Vooral een heel heftig verhaal, waar een sprookjeseinde vooral een sprookje is 🙁

 18. Nice response in return of this issue with real arguments and explaining all
  concerning that.

 19. zo simpel is da allemaal ni om da tegen te houden.. maar zover laat niemand da komen als ze respect hebben tegen over zichzelf ook al is da soms moeilijk 🙂

 20. Knap dat iedereen hem bleef steunen. Tragisch einde maar het was ook geen leven zo natuurlijk.

 21. IJskonijn

  Zoo herkenbaar! Ik was ook mijn lijf en leven om zeep aan het helpen met 2 liter wodka per dag. Zie zoveel raakvlakken en herkenningspunten. Gelukkig sta ik nu ruim 2 jaar droog (na detox en opname) en alhoewel dat nog maar heel kort is is deze docu weer een hele harde reminder hoe het HAD af kunnen lopen.

 22. Heftige docu. Bizar dat in NL het alcohol gebruik nog zo makkelijk is. Wellicht levert het toch te makkelijk een heleboel geld op.

 23. heftig, waar kan ik deze dvd kopen

 24. Weet iemand op welke dag Ryan precies is dood gegaan , ik wil graag een kaarsje voor hem branden op deze dag!

 25. Wat vreselijk,zo’n mooie en zachtaardige jongen die op deze manier veel te jong zijn familie en vrienden moet verlaten.Maar ze mogen trots op hem wezen.Hij heeft toch getracht van zijn alcoholisme af te komen.R.I.P Ryan.

 26. Beetje domme opmerking.Hoewel….BEETJE dom is het verkeerde antwoord.Gewoon STOM antwoord is een juistere benaming op jouw antwoord.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *