Dutch Injustice: When Child Traffickers Rule A Nation

Joris Demmink (11 december 1947) was van 1992 tot 1 november 2012 secretaris-generaal (de hoogste ambtenaar) van het Ministerie van (Veiligheid en) Justitie. hij is verschillende malen in opspraak geraakt omdat hij beschuldigd werd van seksueel misbruik van minderjarige jongens.De beschuldigingen leiden tot Tweede Kamer-vragen, maar uit onderzoek van het Openbaar Ministerie en de Rijksrecherche bleek dat er geen sprake was van strafbare feiten, het is dan ook nooit tot vervolging gekomen.
Toch zijn de geruchten nooit weggegaan of afgezwakt, eerder sterker geworden. Er zijn dan ook meerdere websites opgericht om zijn (waarvan verdachte) praktijken aan de kaak te stellen. Drs. J. Poot van de website De Demmink Doofpot heeft dan ook wel een punt:

Als Berlusconi beschuldigd wordt van seks met minderjarige meisjes is dat groot nieuws in Nederland, tegelijkertijd wordt gezwegen over de beschuldigingen aan het adres van Demmink. Géén onderzoek. Géén discussie. Géén verweer. Géén publiciteit.

In 2003 werd Demmink door de bladen Panorama en de Gay Krant voor het eerst in verband gebracht met seksueel misbruik van minderjarige jongens. Echter moesten ze dit bericht later rectificeren omdat er geen bewijzen waren volgens de Rijksrecherche. Maar ook hiervoor waren er al geruchten over Demmink. In het najaar van 1998 stond het Parket Amsterdam op het punt arrestaties te verrichten inzake het ‘Rolodex’ of ‘Embargo’-onderzoek naar een pedo-netwerk met leden tot in de hoogste kringen. Tot de leden zouden onder meer behoren een oud-advocaat van Koningin, twee hoofdofficieren van justitie, een oud-bewindsman en een Amsterdamse professor. In het kielzog van dit onderzoek krijgt de BVD ook meldingen binnen over de seksuele escapades van Demmink.
In de documentaire worden onder andere een slachtoffer van pedofilie geïnterviewd die zijn verhaal doet en wordt er gedurende 20 minuten een beeld geschetst van de hele zaak. Twintig minuten is natuurlijk aan de korte kant voor zo’n complexe en langlopende zaak, maar dat neemt niet weg dat de documentaire voor de rest prima in elkaar steekt en een goed beeld schets van niet alleen de zaak Demmink, maar ook van een heel pedofilie netwerk. Bij de documentaire hoort btw ook de website Arrest Demmink waar nog meer informatie is te vinden.

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]
httpvh://www.youtube.com/watch?v=nmeYiR-yyS4
[tab:Trailer]
      
Geen trailer beschikbaar
[tab:END]

[divider/]