De echte jongens film

Grenzen verkennen, kattenkwaad uithalen en liever bewegen dan stilzitten: typisch jongensgedrag. Of bestempelen we dit gedrag tegenwoordig als ADHD en ongewenst? De zoon van Documentairemaakster Katinka de Maar werd op de basisschool als druk en ongeconcentreerd ervaren. Maar is hij, zo vraagt ze zich af, een probleemgeval of gewoon een speelse jongen? In deze persoonlijke documentaire gaat De Maar op zoek naar de ruimte en beperkingen die jongens krijgen binnen onze huidige maatschappij. Wat is de invloed van leraren en opvoeders? Mogen de jongens nog echte jongens zijn?
Omdat jongens ook in het onderwijs minder ‘in het gareel’ lopen dan meisjes, heeft die etikettering voor jongens vaak eerder consequenties. Met de moeizame schooltijd van haar eigen zoon als rode draad, onderzoekt Katinka de Maar hoe jongens in het onderwijs hun weg proberen te vinden. De maakster kijkt ook naar het grotere geheel: kunnen jongens nog wel echte jongens zijn in de hedendaagse maatschappij en wat vinden die jongens er eigenlijk zelf van?

Deze documetaire van Holland Doc werd oorspronkelijk uitgezonden op 09-10-2013. Meer Documentaires van Holland Doc kunt u hier vinden..

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]
[sc name=Uitzendinggemist id=”VPWON_1181953″ ]
[tab:Trailer]
httpvh://www.youtube.com/watch?v=9wOJuJaKCfI
[tab:END]
[divider/]