Een week lang zonder internet

Internet is niet meer weg te denken uit onze samenleving. Mensen lijken nog eerder zonder TV te kunnen, dan zonder Internet. Maar hoe belangrijk is Internet nu eigenlijk echt in ons leven. En kunnen we echt niet meer zonder internet? Vier studenten van Hogeschool Utrecht hebben voor het lectoraat Marketingcommunicatie en ARA onderzocht “hoe het niet mogen gebruiken van internet, inclusief apps en email, het gedrag van mensen beïnvloedt.
16 mensen (van studerend tot werkend en van jong tot oud) gingen de uitdaging aan om een week zonder internet te leven en hun ervaringen bij te houden in een videodagboek. Er is gekozen voor een videodagboek om zo dicht mogelijk het echte gedrag te kunnen observeren. Het was voor alle respondenten ook een moment om eens bewust stil te staan bij hun eigen internetgebruik en daar eens op een andere manier naar te kijken.
Al met al een leuke docu waar waarschijnlijk wel veel kijkers zich in herkennen. Persoonlijk herken ik het compleet en besef me dat ik een vrije grote internetverslaving heb 🙂

[divider/]
httpvh://www.youtube.com/watch?v=ivm9OfX3EV8