Can’t Stop Eating

Can’t Stop Eating documentaire uit 2006 van Channel 4 en volgt het leven van verschillende mensen die leiden aan het Prader Willi syndroom(PWS).
De film richt zich met name op één van de nieuwste bewoners, Joe Blackburn. Joe is 21 jaar en is in het begin van de documentaire meer dan 190 kilo(30 stone) en hij en zijn ouders vrezen voor zijn gezondheid als er niet snel wat veranderd. De tweede persoon die gevolgd wordt is de 27 jarige Tamara Allwood. Op een gegeven moment had Tamara zich bijna dood gegeten, maar tijdens het filmen van deze documentaire gaat het al veel beter, ze is tig kilo’s afgevallen en krijgt weer wat meer rechten waaronder zonder begeleiding haar moeder bezoeken.
Prader-Willi syndroom is een aandoening waarbij er een klein stukje van chromosoom 15 is aangetast. Hierdoor ontstaat er een ziektebeeld dat wordt gekarakteriseerd door spierslapte (hypotonie), vertraagde geestelijke ontwikkeling (hypomentie), kleine geslachtsorganen (hypogonadisme) en vetzucht (obesitas) ten gevolge van een ontembare eetzucht. De meeste patiënten krijgen last van psychiatrische stoornissen, waaronder psychosen op latere leeftijd. Daarnaast zijn de mensen die lijden aan het Prader-Willi syndroom met een gemiddelde lengte van 1.50 m niet groot. In Nederland worden jaarlijks ongeveer 10 kinderen met het syndroom van Prader-Willi geboren. Het komt even vaak voor bij jongens als bij meisjes.

[divider/]
[sc name=docubroken1 ]

[divider/]