Egypt, A Nation in Waiting

De afgelopen maanden is het in geheel Noord Afrika onrustig, momenteel is de focus vooral gericht op Egypte. De Egyptenaren zijn het corupte regime zat van president Hosni Mubarak, die de afgelopen 30 jaar in de macht is. Eigenlijk kan je dus zeggen dat het een dictator is, maar aangezien Egypte tegenwoordig vriendjes is met Amerika en Israel hoorde je hier niks over.
Egypte heeft een dominante partij sinds de staatsgreep die koning Farouk omver wierp in 1952. Maar nu, met stijgende prijzen, record niveaus van werkloosheid en diepe bezorgdheid over corruptie en vriendjespolitiek in de regering willen de Egyptenaren verandering zien. Als de bevolking van het land van meer dan 74 miljoen blijft groeien zal het politieke systeem niet lang meer in staat zijn om zelfs de basisbehoeften van de burgers te voorzien.
De documentaire, gefilmd door journalisten van Al-Jazeera in 2008, beschrijft de geschiedenis van een land dat in 1970 grote verwachtingen had, en de keuzes en misstappen van de regering van Mubarak dat vervolgens zorgde voor een ontevreden bevolking.

httpvh://www.youtube.com/watch?v=SPtYYJsr7BY