Emmy voor Leaving Neverland

De documentaire Leaving Neverland, waarin twee mannen vertellen dat Michael Jackson hen als jongens heeft misbruikt, won gisteravond een Emmy in Los Angeles.

De documentaire Leaving Neverland is eerder dit jaar in delen op tv uitgezonden. De volledige documentaire duurt maar liefst 4 uur. In de docu gaan de mannen Wade Robson en James Safechuck uitvoerig in op hun relatie met de popster die in 2009 overleed.

De docu veroorzaakte aardig wat ophef. De familie van Jackson spreekt van leugens. Maar er was ook veel waardering over het bespreekbaar maken van seksueel misbruik.

De regisseur gaf aan dat hij voorafgaand aan het maken van de docu geen idee had of Michael Jackson schuldig of onschuldig was. Hij wilde met de films alleen het verhaal van de slachtoffers vertellen.

Velen gaan ervan uit dat de mannen de waarheid vertellen in de documentaire, juist omdat ze zoveel details over het misbruik wisten te vertellen. Sommige radiozenders deden na de uitzending van Leaving Neverland de muziek van Jackson in de ban.

Neverland is de naam van het landgoed waarop Michael Jackson woonde. Hier had hij ook een pretpark laten bouwen.

De volledige documentaire is nog niet op internet verschenen.

Bron: NOS