Euromania documentaire trailer 2014

Peter Vlemmix, die in 2013 de hele wereld verraste met zijn documentaire Panopticon komt in 2014 met een nieuwe documentaire, Euromania. In deze docu gaat Vlemmix op zoek naar het echte verhaal achter de Europese Unie: zorgt Europa voor banen en democratie of werkt het vooral voor grote bedrijven? Euromania laat zien wat er gebeurt met mensen en landen in heel Europa. Democratieën veranderen in afhankelijke staten waar een klein groepje mensen de agenda's bepaalt.


[divider /]

[onethird]

Euromania documentaire trailer 2014

[button14 linktarget=”_self” url=”https://documentairenet.nl/category/trailers/” titel=”Meer Documentaire Trailers”]
[button14 linktarget=”_self” url=”https://documentairenet.nl/review/euromania-de-zoektocht-naar-het-echte-verhaal-achter-de-europese-unie/” titel=”Bekijk Euromania”]
[viceadd300x250]
[/onethird] [twothirds_last]
[inleidingnieuws] Peter Vlemmix, die in 2013 de hele wereld verraste met zijn documentaire Panopticon komt in 2014 met een nieuwe documentaire, Euromania. In deze docu gaat Vlemmix op zoek naar het echte verhaal achter de Europese Unie: zorgt Europa voor banen en democratie of werkt het vooral voor grote bedrijven? Euromania laat zien wat er gebeurt met mensen en landen in heel Europa. Democratieën veranderen in afhankelijke staten waar een klein groepje mensen de agenda’s bepaalt. [/inleidingnieuws]

De Europese Unie is een steeds belangrijker onderdeel van ons dagelijks leven. Nederland draagt steeds meer bevoegdheden over aan Brussel: budgetrecht, energiebeleid, pensioenrichtlijnen en grenscontroles worden niet meer in Nederland bepaald.
Maar wat betekent dat voor ons leven? Hoe democratisch is deze ontwikkeling? documentairemaker Peter Vlemmix gaat op een zoektocht naar het echte verhaal achter het Europese project. Wie bepaalt de agenda’s en waarom worden steeds meer mensen euro-kritisch? Zorgt Brussel voor een beter leven voor alle Europeanen, of bevoordeelt het juist een kleine groep? Dit is de vraag die gesteld wordt in de docu Euromania.
Kortom, Euromania wil met journalistieke blik kijken hoe de Europese Unie nou echt werkt. En dat op een pakkende, moderne manier vertellen. Net zoals vorig jaar met Peter’s docu Panopticon – de docu over jouw privacy. Deze film heeft flinke impact gehad en is inmiddels meer dan 120.000 keer bekeken. De documentaire gaat wereldwijd in première op 11 mei 2014.

[/twothirds_last]

[divider /]