Velen van jullie zullen net zoals ik de legendarische documentaire ‘Super Size Me’ wel gezien hebben. In die legendarische documentaire eet filmmaker Morgan Spurlock dertig dagen lang niets anders dan voedsel van McDonald’s en liet zien wat voor (slechte) invloed dit heeft op het menselijke lichaam. Komiek en schrijver Tom Naughton was het echter duidelijk niet eens met de strekking van Super Size Me en is zelfs van mening dat Morgan Spurlock het niet zo nauw heeft genomen met de waarheid.

Tom zelf is er van overtuigd dat je zelfs kan afvallen als je een dieet volgt van van hamburgers en friet. In Fat Head wordt Tom, net zoals in Morgan Spurlock in Super Size Me, dertig dagen gevolgd tijdens zijn fastfood dieet. Dit wordt afgewisseld met interviews met artsen, diëtisten en andere die net zoals Tom het eens zijn met de stelling dat het grootste deel van wat we weten over niet zo zeer ongezond voedsel, maar over “gezond eten” niet klopt.

No Comments

 1. Deze documentaire is echt verschrikkelijk tendentieus.
  Op 26 minuten kan ik de volgende opmerkingen al maken:
  Die man is heeft overgewicht en niet zo’n beetje ook.
  meer dan 100 kilo wegen met 31% vet en dan suggereren dat je een normaal postuur hebt is in de ogen van amerikanen misschien logisch, maar het is toch echt te zwaar en dat kan echt wel minder.
  Suggereren dat je van een dieet met 10% vet depressief wordt omdat hij dat twee keer heeft meegemaakt en een andere geïnterviewde dat ook meemaakte is belachelijk. Vooral omdat er niet verder op wordt ingegaan.
  Hardlopen slecht voor je, daar kan ik inkomen, slijtage, lichaam niet voor gebouwd etc, maar toch jammer dat het ook weer zo met een zin van een dokter wordt afgedaan als slecht.
  Vergeet niet dat deze man 3 keer per week een uur (ik neem aan) sportief een stuk van een uur gaat wandelen. Weinig mensen die zoveel bewegen. Hij probeert zich normaal voor te doen, maar dat is toch redelijk gezond en bewust.
  Van 2000 calorieën van fast food heb je echt verschrikkelijke honger, afgezien van de mogelijke tekorten aan voedingsstoffen en de hoeveelheid zout. Tuurlijk valt hij af en zullen er dingen verbeteren puur door het gewichtsverlies. Mc Donalds is geen vergif, maar maakt wel dat je er veel en veel teveel van eet als niet op je intake let.
  Het is jammer dat de filmmaker van Super size me niet zijn dieet wilt vrijgeven. Dit is ook ongeveer het enige punt wat hij maakt. Dat hij wordt aangevallen omdat hij arme mensen dom noemt is onder de gordel. Veel mensen denken echt niet na over wat ze eten, laat staan wat een calorie is. Wat dan echt heel jammer is is dat Tom alleen maar slimme slanke jong volwassen vraagt om iets te zeggen over het mc menu. Juist niet de mensen die gevoelig zijn om dik te worden van teveel junk food. De arme jonge zwarte mensen zijn niet geinterviewd.
  Beweren dat iedereen een vrije wil hebt en de fast food industrie geen blaam treft is belachelijk met de mate van misinformatie die dagelijks in de hoofden van amerikanen wordt geprent.
  Ik kan zo nog wel even doorgaan…

 2. DexterZlab

  Hij werd depressief toen ie minder dan 10% vet ging eten… Ik geloof dat best… Net als stoppen met roken je depressief maakt…

 3. Marjolein

  Ik ben nu op 56 minuten en ik kan het letterlijk niet meer aanzien. De kromme redenaties, waarbij hij zoveel informatie vergeet/weglaat. De arrogantie waarmee hij zijn kromme ideeën neerzet. Juk.

 4. yes loved it .and agree with the ppl above but also with the fat head guy . seems to me you cant predict all ppl by one formula ,and also if you are not happy with how you look you can change if you realy want to .nobody gets fat without eating food. find out for your self and enjoy .find a balance between the types of food ,exercise and joy . love to all

 5. Typisch Amerikaans !!!
  Iemands anders succes gebruiken om een soort van (tegen gewicht) docu te maken.
  Wat een dom persoon en ook nog een slecht gemaakt..
  10 minuten van mijn intellectuele tijd verspild..

 6. louloudi

  Wat een zeur mensen hier. Vond hem leuk en grappig. Hij zegt ook dat een fastfood dieet niet je leven lang moet doen. Hij laat alleen zien dat je kunt afvallen met fastfood.

 7. ik denk dat deze man gelijk heeft, deze docu laat namelijk maar weer eens zien hoe de mensen die macht hebben dit misbruiken. snap niet dat sommige mensen dit onzin vinden. het enige wat die mensen kunnen doen is eindelijk eens hun ogen open doen en ff iets verder kijken dan hun neus lang is.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *