Fear & Loathing: De albino spoken van Tanzania

Mensen zijn als de dood voor het onbekende, sommige mensen worden zo bang dat ze zelfs bereid zijn om te doden. Als je anders bent als mens heb je het dan vaak niet makkelijk, dit geldt helemaal voor Albino’s in Afrika. De geboorte van een albino wordt in sommige delen van Afrika gezien als een vloek.
In verschillende gebieden in Afrika, zoals in Burundi en Tanzania, schrijven mensen magische krachten toe aan albino’s. Dat leidt ertoe dat sommigen van hen daar vermoord en hun lichaamsdelen verkocht worden. Zo werd in Burundi een zesjarig meisje in november 2008 als vierde slachtoffer in korte tijd aan stukken gehakt. In Tanzania waren op dat moment bijna dertig albino’s vermoord in de loop van het jaar. Ledematen en genitaliën van albino’s zouden voor duizenden dollars verhandeld worden aan “tovenaars”. Sommigen geloven zelfs dat het in bezit hebben van een deel van het lichaam van een albino hen rijk zal maken, en dat allemaal vanwege de kleur van hun huid.
Russia Today onthult in deze documentaire de realiteit van het leven voor witte Afrikanen/ Albino’s in Tanzania. In de documentaire ontmoeten we onder andere Josephat Terner, die zijn eigen angsten en vooroordelen veroverde en vervolgens zijn leven wijde aan het bestrijden van dit onrecht.

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]

[tab:Trailer]
      
Geen trailer beschikbaar
      
[tab:END]

[divider/]